V finale se nista uvrstila preostala Slovenca. Matic Skube je bil 33. (+3,75), Bernard Vajdič pa 41. (+4,79).

Hirscher je v štirih dnevih dosegel tri zmage in potrdil izjemno formo v tehničnih disciplinah, s katerimi je prepričljivo najboljši tudi v skupnem seštevku pokala. Po slalomskem uspehu v Zagrebu je bil najboljši na obeh tekmah v Adelbodnu in ima sedaj 725 točk, drugi pa je branilec velikega kristalnega globusa Kostelić (495).

Hirscher in Italijan Cristian Deville sta vodila po prvi vožnji, na zahtevni progi Kuonisbärgli sta dosegla ista časa. Tretji je bil Avstrijec Mario Matt, ki je zaostajal le sedem stotink. Kar nekaj časa je bil sicer na tretjem mestu Nemec Felix Neureuther z vsega štirimi stotinkami zaostanka, vendar so ga proti koncu nastopa po ogledu videoposnetka diskvalificirali. Tretji je bil tako Matt, četrti pa Kostelić (+0,26), vodilni v slalomskem seštevku pokala in branilec lanske adelbodenske zmage.

Valenčič je bil pred finalom na 12. mestu na pragu deseterice (+1,61), na drugi progi pa je izboljšal svojo uvrstitev in ponovno dokazal, da sodi med najboljše slalomiste sveta. Imel pa je priložnost za še višjo uvrstitev, saj je z osmega mesta in po zaostanku sekunde in treh desetink na tretje mesto napredoval Gross. Prehitel ga je šele Kostelić. Z izvrstno predstavo je imel 72 sekund naskoka pred zadnjima dvema tekmovalcema. Najprej je Hirscher ponovno dokazal svoje mojstrstvo in še četrtič zapored ubranil prvo mesto s prve proge. Deville je podlegel pritisku in najprej prišel na deveto mesto, ker pa je povozil količek tik pred ciljem, ga je zaradi zgrešenih vratc doletela diskvalifikacija.

"Zelo smo zadovoljni, vsekakor je to rezultat, ki je po eni strani pričakovan, po drugi strani pa smo si ga tudi želeli. Vedeli smo, da je tega sposoben. Veseli smo, da je njegova forma zelo konstantna, kar je kazal že v celem jesenskem pripravljalnem obdobju in upajmo, da jo bo zadržal tudi vnaprej. Čakajo nas trije slalomi, ki so zelo pomembni," je sprva povedal Valenčičev trener Marko Jurjec. "Pričakovanja so podobna, kot sem že rekel, želje pa so še višje. Vsekakor so to rezultati, ki pri njemu samemu vzbujajo načrt, napad na še višja mesta. V slalomu je vedno tako, da če si deseti, si lahko tudi peti ali celo boljši," je še dodal Jurjec, ki je mnenja, da je Valenčič sposoben, da se na preostalih tekmah zavihti še na višja mesta.

Alpski smučarji ostajajo v Švici, saj bodo od petka do nedelje nastopili v Wengnu v superkombinaciji ter v smuku in slalomu.