Avtorica je knjigo napisala na podlagi pogovorov s sedanjimi in nekdanjimi sodelavci predsedniškega para v Beli hiši. Med drugim razkriva, da je bila prva dama enkrat ali večkrat tudi v sporu z nekdanjim šefom kabineta Bele hiše Rahmom Emanuelom in tiskovnim predstavnikom Robertom Gibbsom.

Michelle naj ne bi bila zadovoljna s tem, kako je Emanuel vodil pogajanja s kongresom o reformi zdravstvenega sistema, ki je bila potrjena leta 2010, predsedniku pa naj bi povedala, da bi si moral okrog sebe ustvariti novo ekipo. Z Gibbsom naj bi se sprla, potem ko je v javnost pricurljala novica, da naj bi francoski prvi dami Carli Bruni Sarkozy povedala, da je njeno življenje v Beli hiši "pekel".

Predsednikova svetovalka Valerie Jarret je kritizirala Gibbsa, da prva dama ni zadovoljna s tem, kako se je urad tiskovnega predstavnika odzval na incident, medtem ko naj bi Gibbs "eksplodiral", da naj se prva dama ne vpleta v njegovo delo. Ne glede na to, so se odnosi kasneje umirili. Knjiga opisuje prvo damo ZDA kot več kot le prijazen ženski obraz, ki vodi kampanjo za zmanjšanje debelosti pri ameriških otrocih z zdravo prehrano. Sprva naj bi prilagajanje na življenje v Beli hiši, ki jo je imela za "fantovski klub", bilo težko, vendar težav naj ne bi bilo več.

Barack Obama je sam že pisal v svojih knjigah in tudi javno večkrat povedal, da se je poročil z uspešno žensko in je logično, da bo imela tudi svoje mnenje. Vendar nova knjiga Michelle ne pripisuje niti približno takšne vloge, kot jo je imela na primer Hillary Clinton v 90. letih. Michelle Obama naj bi si uvodoma leta 2009 želela celo ostati v Chicagu s hčerkama, kar na srečo politične prihodnosti moža ni storila. Položaju naj bi se "prilagodila" in naj ne bi imela težav s tem, da Barack Obama znova kandidira za predsednika ZDA.

"Čustva, misli in zasebni trenutki, ki jih opisuje knjiga, odražajo večinoma le misli avtorice, čeprav jih pripisuje predsedniku in prvi dami. Takšna opisovanja iz druge roke so značilna za vse administracije v sodobni politični zgodovini in pogosto se z njimi pretirava," se je na knjigo odzval namestnik tiskovnega predstavnika Bele hiše Eric Shultz. Knjiga, ki je do Baracka in Michelle Obama na splošno naklonjena, sicer opisuje tudi druge anekdote iz življenja v Beli hiši. Predsednik naj bi bil na primer večkrat razočaran nad tem, kako ga opisujejo mediji, opisuje člane kabineta, ki preklinjajo, pa tudi občutek ujetosti predsedniškega para.