Vanja Borodnik in Ilka Štuhec, preostali Slovenki, sta odstopili.

Görglova, svetovna prvakinja, je z zmagovalnih stopničk izrinila Američanko Lindsey Vonn. Olimpijska zmagovalka in vodilna v svetovnem pokalu je nastopila obolela in kljub temu, da je napravila veliko napako kmalu po startu, po dveh zaporednih smukaških zmagah na tretjem smuku zime pristala v samem vrhu na četrtem mestu. Pred odstopom se je čudežno rešila, saj je v drugem zavoju celo podrsala z bokom po snegu.

Tridesetletna Görglova je s svojim smukaškim prvencem ter četrto zmago v karieri po zaslugi izjemnega smučanja v spodnjem delu končala dolg avstrijski ženski post v kraljevi disciplini. Avstrijke so pred tem zadnjič zmagale v smuku 28. februarja 2009, ko je bila v Banskem v Bolgariji najhitrejša Andrea Fischbacher. Nemka Maria Höfl-Riesch, branilka velikega kristalnega globusa, je zaradi bolezni tekmi konec tega tedna izpustila.

Na 2,85 kilometra dolgi progi Franza Klammerja se je med Slovenkami najbolje znašla Ferkova, ki je z domačinko Anno Fenninger delila 10. mesto in drugič v tej zimi osvojila točke pokala. Prvič ji je to uspelo 3. decembra v smuku v kanadskem kraju Lake Louise (17.). "Proga je tehnično dokaj zahtevna, razen ene ravnine je bilo zelo veliko zavojev, iz katerih je potrebno 'potegniti' čim več. Obenem je potrebno ohraniti veliko zbranosti. Veliko bolje sem opravila nastop, kot na treningu pred dvema dnevoma. Ni bilo časa za počitek, veliko dela je bilo od starta do cilja. Večino zavojev sem skušala opraviti po robnikih in velikokrat sem bila povsem na meji. Veseli me, da sem dosegla dober izid. Očitno mi take proge bolj ustrezajo, bolj kot v Lake Louisu, kjer je potrebno veliko znanja drsenja. Očitno mi bolj ustrezajo tehnično zahtevni smuki," je bila po tretji uvrstitvi med deseterico doslej v svetovnem pokalu zadovoljna Ferkova. Ima še tretje (2009, Garmisch Partenkirchen) in četrto mesto (2010, Crans Montana).

Tina Maze je po uspešnih nastopih v slalomih dosegla najboljši smukaški izid zime. V Lake Louisu je bila v začetku decembra na prvih dveh smukih na 21. in 35. mestu. V skupnem seštevku svetovnega pokala je izgubila eno mesto (403) in je četrta; s tretjega mesta jo je izrinila Görglova, ki ima dve točki naskoka (405). Vodi Vonnova (691) pred Avstrijko Marlies Schild (540).