Tudi na klasičnem in zelo zahtevnem veleslalomu v Adelbodnu v finalni vožnji ni bilo nobenega slovenskega predstavnika. Edini Slovenec na startu Jazbec je z visoko startno številko 58 odstopil v zgornjem delu proge.

Na prvi progi sta bila najhitrejša najboljša veleslalomista letošnje sezone. Avstrijec Hirscher je le za sedem stotink ugnal Američana Teda Ligetyja, tretji čas prve vožnje pa je vpisal Italijan Massimiliano Blardone (+0,33).

Zato pa so se v drugi vožnji na vrhu nekoliko premešale karte. Ligety, branilec malega kristalnega globusa v tej disciplini, je ostal pri dveh zmagah, saj mu proga v Adelbodnu še vedno predstavlja preveliko neznanko in na tem prizorišču še ni stopil na najvišjo stopničko zmagovalnega odra. Ligety je tako v finalni vožnji izgubil boj s Hirscherjem ter zapravil stopničke s četrtim mestom, za zmagovalcem je s slabšo drugo vožnjo zaostal 14 stotink sekunde.

Ligetyjevo vodstvo v veleslalomskem seštevku se je tako precej zmanjšalo. Pred Adelbodnom je vodil s 65 točkami naskoka, zdaj pa se mu je Hirscher približal le na pičlih 15 točk. Dvaindvajsetletni Hirscher je sijajno vstopil v novo leto. Po zmagi v nočnem slalomu pod žarometi na Sljemenu je slavil tudi na prvem veleslalomu po novem letu ter v tej disciplini dosegel še drugo zmago v tej sezoni ter sedmo v svetovnem pokalu.

Hirscher (625 točk) je tako še okrepil vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Drugouvrščeni Norvežan Aksel Lund Svindal (456), ki je na drugi progi odstopil, za Avstrijcem zaostaja že 169 točk. Tretjeuvrščeni Ligety (453) pa za Norvežanom zaostaja le še tri točke v skupnem seštevku. Branilec skupne zmage Hrvat Ivica Kostelić je bil deseti, z zaostankom 2,17 sekunde, v skupnem seštevku pa je Kostelić četrti (415 točk).

Slovenci tudi po petem veleslalomu za svetovni pokal ostajajo brez točk v osnovni disciplini alpskega smučanja, slovenska moška vrsta veleslalomskih točk ni osvojila že vse od decembra 2009. Na težki progi je od 66 smučarjev na startu prvo progo opravilo le 37 tekmovalcev. Za finale je sicer zadoščal zaostanek +3,98.

Zahtevna švicarska veleslalomska postavitev pa je bila pisana na kožo avstrijskemu asu Benjaminu Raichu, ki je prvič stopil na zmagovalni oder po poškodbi v ekipni tekmi na svetovnem prvenstvu v Garmisch-Partenkirchnu. Triintridesetletni veteran Raich, ki je trikrat zmagal na veleslalomih na progi Chuenisbärgli, je tako vpisal že 88. stopničke v svetovnem pokalu. Raich, šesti po prvi vožnji, je bil sicer najhitrejši na drugi progi.