Proti aktualnim svetovnim podprvakom iz leta 2011, ki bodo na EP v Srbiji nastopili v skupini A v Beogradu (njihovi nasprotniki bodo Poljaki, Slovaki in gostitelji), je slovenski selektor Boris Denič v razprodani dvorani v Koldingu med gledalci pustil Matevža Skoka, Gašperja Marguča in Deana Bombača. Slovenska reprezentanca je začela v postavi Škof, Dolenec, Gajič, Zorman, Miha in Luka Žvižej ter Špiler, ki ga je v obrambi menjal Gaber.

Do sredine prvega polčasa je bila Slovenija skoraj ves čas v rezultatski prednosti (največ s 7:5), nato pa je Denič po napovedih začel rotirati igralce. Po izenačenju na 9:9 so Danci po tehničnih napakah in zgrešenih strelih Slovencev počasi prevzemali pobudo in v 20. minuti prvič povedli (10:9), v končnici prvega polčasa pa so si priigrali štiri zadetke prednosti (15:11, 16:12).

Drugi polčas je selektor Denič znova začel z uvodno postavo, ki je naredila delni izid 3:0 in se po šestih minutah približala le na zadetek zaostanka (15:16). V nadaljevanju je moštvo danskega selektorja Ulrika Wilbeka vodilo z dvema ali tremi zadetki, toda v 50. minuti so gostje spet vzpostavili rezultatsko ravnotežje (24:24). V končnici so Slovenci celo povedli z 29:28, a so Danci izenačili, približno 45 sekund pred koncem pa je Denič vzel minuto odmora.

Nato je slabe pol minute pred zadnjim znakom sirene streljal Zorman, vendar je vratar Cleverly, njegov klubski soigralec v poljskih Kielcah, ustavil njegov strel. Danci so krenili v zadnji napad, vendar je Gaber štiri sekunde pred koncem prestregel žogo. Dobelšek je stekel v protinapad, a je bilo očitno, da mu ne bo uspelo prehiteti sirene in pravočasno priti do danskih vrat. Zato je streljal z dobrih desetih metrov, Cleverly pa je dobro posredoval in reprezentanci sta se razšli z remijem (29:29).