Slednja v Zagrebu nista imela možnosti za uvrstitev v finale, ker je bila proga premehka. Nekaj podobnega se jima obeta v Adelbodnu, kjer imajo težave z vremenom. Potem ko jo je prirediteljem sprva zagodlo toplo vreme (okoli nič stopinj Celzija), je v zadnjih dneh padlo še okoli 40 centimetrov snega, ki je otežilo pripravo proge. Tudi vremenska prognoza ni spodbudna. Za danes in jutri vremenoslovci napovedujejo močan veter in sneg, zato sta tekmi pod vprašajem. "Nič nam ne gre na roko, a ne obupujemo," je dejal šef tekmovanja v enem najbolj odročnih prizorišč svetovnega pokala Hans Pieren.

Da bi bilo vreme usmiljeno, si želita Vajdič in Skube, ki sta noč s četrtka na petek preživela v Sloveniji, nato pa se odpravila na dolgotrajno vožnjo z avtomobilom v švicarsko vasico. Bolj udobno pot si je lahko privoščil Valenčič, ki je z letalom iz Zagreba potoval do Berna. Adelboden, kjer je edino zmago za svetovni pokal leta 2000 osvojil Matjaž Vrhovnik, je v minuli sezoni Skubetu prinesel precej veselja, kajti z 12. mestom je dosegel najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu. Gorenjec si želi, da bi tudi letos dosegel podoben mejnik, zato bo še toliko bolj pomembno, kakšne bodo razmere na progi, ki bo bolj strma kot na zadnjih slalomih: "V Adelbodnu si želim dobre snežne podlage, s katero bi lahko organizatorji naredili progo za vse enako. Iz minulih let imam lepe spomine, zato sem pred tekmo optimističen."

Medtem ko bosta Skube in Vajdič odvisna predvsem od višje sile, si Valenčič tudi v primeru slabše pripravljene proge lahko obeta vrhunsko uvrstitev. Sezone še nikoli ni začel bolje, forma pa ostaja na visoki ravni, kar dokazuje enajsto mesto na Sljemenu. Startna številka tik po prvi jakostni skupini mu omogoča dva načina preboja med najboljše - napad iz ozadja na drugi progi ali obrambo dobrega položaja po prvi. Če bo tudi v Adelbodnu nadaljeval prepričljive predstave, si lahko obeta, da bo že v Wengnu startal med najboljšimi petnajstimi. Na slalomski startni listi je s 190 točkami na 16. mestu. Za Reinfriedom Herbstom, ki je 15., zaostaja za dve točki, 14. Axel Bäck jih ima 200, medtem ko ima prvi Valenčičev zasledovalec Nolan Kasper 168 točk. Torej v Valenčičevih načrtih ni le nova uvrstitev med najboljših deset ali vsaj petnajst, temveč tudi boljše izhodišče na prihodnjih tekmah.