"Takrat je bila visoka uvrstitev manj pričakovana, zato sem jo doživel veliko bolj čustveno. Turneja je še imela blišč, kakršnega verjetno nikoli več ne bo imela. To je bil spektakel tudi zaradi Hannawalda in Schmitta, zdaj je to le še turneja hrenovk," je četrti mesti primerjal dobro razpoloženi Robert Kranjec v družbi žene Špele, medtem ko je veliko delo med tekmo opravil tudi psiholog Aleš Vičič, ki je bil takrat na prizorišču tekmovanja.

"Smučina ni stekla, imel sem občutek, kot da sem prilepljen na sneg. Naredil sem skok, kakršnega sem sposoben in sem si ga želel. Četrto mesto zame ni nehvaležno. Z izjemno 27. mesta v Kuusamu in 28. v Innsbrucku so vse druge uvrstitve v sezoni vrhunske," je dogodke na tekmi opisal Kranjec, ki se že veseli poletov na Kulmu. "V Bischofshofnu sem dobil potrditev z dobrim rezultatom, ki sem ga potreboval za nadaljevanje sezone. Če bom skočil tako, kot znam, bom poletel daleč. Po dolgem času grem z dobro formo na polete. Je približno takšna kot pred dvema letoma, ko sem se bojeval za mali globus, a tedaj nisem bil tako uspešen na 120-metrskih napravah," je povedal Kranjec.

Jurij Tepeš je postal televizijska zvezda, potem ko je v razveljavljeni kvalifikacijski seriji zaradi cukanja na zaletišču skoraj padel, a se je akrobatsko rešil in spektakularno pristal pri 60 metrih. Zaradi težav se ni podelal v hlače, pred novinarje je stopil nasmejan, ko pa je šlo zares, je pokazal velik pogum in osvojil 19. mesto. "Če svojemu prvemu skoku v ponoviti dodaš sto metrov, je zelo dobro," je v šaljivem tonu komentiral svoj nastop Jurij Tepeš, medtem ko se je Peter Prevc veselil 20. mesta z besedami: "Lahko bi bilo boljše, a se nisem spoprijateljil s skakalnico. Glede na razmere bi bil lahko višje ali pa bi ostal brez točk. Ker sem glede poletov še dolžnik, se bom moral na Kulmu še bolj izkazati." Jure Šinkovec se je novih točk za 25. mesto veselil z besedami: "Za kaj več je bilo potrebno več sreče z manj sneženja in višja zaletna hitrost." Mitja Mežnar (35. mesto) in Jernej Damjan (39.) sta ostala brez točk.