Osmoljenec finala je postal njegov prvi zasledovalec Andreas Kofler, ki je zaradi popolnega napada tvegal do skrajnosti, naredil napako in zasedel šele 27. mesto. V skupnem seštevku novoletne turneje ga je tako prehitel včerajšnji dnevni zmagovalec Thomas Morgenstern. Avstrijci so sami sebi peli hvalnice ob zgodovinski trojni zmagi v skupnem seštevku in četrti zapored med posamezniki. Zadovoljni so bili tudi Slovenci s četrtim mestom Roberta Kranjca, kar je najboljši slovenski dosežek v letošnji zimi, točke pa so osvojili še Jurij Tepeš (19.), Peter Prevc (20.) in Jure Šinkovec (25.).

Schlierenzauer, ki se je zaradi odpovedi serije moral s sedežnico pripeljati v dolino na razglasitev, je ob vstopu v iztek skakalnice povzročil pravo evforijo med 26.000 navijači, potem ko se je večji del debelih štirih ur dolge tekme skrival pred televizijskimi kamerami. Pravo nasprotje sta bila Morgenstern in Kofler, ki sta vseskozi skozi izjave za avstrijsko televizijo komentirala dogajanje, zraven pa fotografirala z mobilnim telefonom.

»Sanje so uresničene. Čeprav sem še zelo mlad, sem že nekajkrat neuspešno naskakoval skupno zmago. Tokrat mi je vendarle uspelo doseči tisto, za kar sem se bojeval in garal veliko let. Čestitke reprezentančnim soborcem za zgodovinsko trojno zmago, kar je le potrditev naše izjemne moči,« je povedal Gregor Schlierenzauer, ki je imel toliko obveznosti na skakalnici, da je v tiskovno središče prišel šele dve uri po koncu tekme. Za skupno zmago je dobil posebno denarno nagrado 20.000 švicarskih frankov.