133 milijonov evrov manj se je nateklo v državni proračun v lanskem letu, kot je bilo predvideno s septembrskim rebalansom proračuna, je v četrtek sporočila vlada, ki sme opravljati le še tekoče posle. Od tega so prihodki iz domačih proračunskih virov dosegli nekaj več kot 7 milijard evrov, kar je za 90 milijonov manj od predvidene vsote.

1,156 milijona evra s(m)o vplačali v srečo verujoči za sredino žrebanje številk lota, a ostali brez glavnega dobitka, ki se izmika že od oktobra. Pri loteriji si že manejo roke, kljub temu da bodo morali v nedeljo morebiti izplačati 2,25 milijona evrov. Navsezadnje se kar 47 odstotkov vplačil ne prelije v sklad za dobitke. A tudi jutrišnja sedmica še ne bo rekordna, za kaj takega je dober milijon pretanka ...

2104 evra je za kilogram modroplavutega tuna v sredo plačala neka japonska veriga suši restavracij na prvi letošnji dražbi te jako precenjene ribe na znani tokijski ribji tržnici Cukidži. Sušimojstri bodo na mizo najprej dobili 269-kilogramsko zver, ta pa se bo kar hitro spremenila v zvitke. Kot je dejal direktor družbe Kijomura Kijoši Kimura, so želeli na ta način predvsem pomagati pri okrevanju države po lanskem uničujočem cunamiju. Temu se pa res reče proaktivno delovanje.

5,71 sekunde je prednost, ki si jo je v petih slalomih sezone pred tekmicami nabrala Marlies Schild, ali v povprečju 1,14 sekunde na tekmo. Tudi v torek se v Zagrebu ni izneverila tradiciji in je drugouvrščeno Tino Maze - sicer zadnjo, ki jo je marca lani premagala - premagala za nadpovprečnih 1,4 sekunde. O nadpovprečnosti avstrijske 30-letnice govori tudi podatek, da od začetka sezone 2006/2007 le devet od štiridesetih tekem svetovnega pokala ni končala na stopničkah, pri čemer je le dve tekmi končala slabše od tretjega mesta, na preostalih sedmih pa je izpadla.

935 evrov je razlika med božičnico, ki jo v skladu s kolektivno pogodbo pričakujejo delavci Elektra Primorske, in božičnico, ki jo je pripravljena izplačati uprava. Delavci sedaj vsak dan pripravijo triurno opozorilno stavko, uprava pa se je odločila, da odstopi od kolektivne pogodbe. Kar je seveda smisel pogodb, kot jih rade razumejo uprave - če je ne moreš izpolnjevati, jo preprosto ignoriraj, po znanem pravnem načelu ignorantia juris excusat.