Danilo Slivnik je leta 2005 postal najprej član uprave družbe Delo za tehnične zadeve, januarja 2006 pa njen predsednik. Po manj kot dveh letih, oktobra 2007, je zaradi različnih pogledov na vodenje družbe podal odstopno izjavo.

Bil je urednik in solastnik revije Mag in dolgoletni novinar časopisa Delo. Med drugim je bil dopisnik iz Moskve. Slivnik je v 90. letnih prejšnjega stoletja izdal tudi tri knjige, Sto osamosvojitvenih dni, Kučanov klan in Potnikovo poročilo. Po odhodu iz novinarstva leta 2007 se je ukvarjal z gradbeništvom. Bil je zaposlen v svojem podjetju Saninvest.
Slivnik je v zadnjih dneh večkrat nastopal v medijih, ko je pojasnjeval svojo povezavo z zakoncema Alenko in Mihaelom Karner, ki so ju aretirali zaradi suma prodaje steroidov. Alenka Karner je bila namreč Slivnikova nečakinja.

Po tem razkritju so mediji med drugim poročali, da je Slivnikov sin Uroš z Mihaelom Karnerjem ustanovil dve podjetji. Že pred dnevi je Danilo Slivnik potrdil, da je zakoncema Karner prodal hišo v ljubljanski Rožni dolini. Mediji pa so te dni ugibali, da sta zakonca prala denar prav z nepremičninskimi posli.

Opomba uredništva: Zaradi pietete do pokojnika smo izklopili možnost komentiranja.

Pred hišo, kjer si je sodil.