Današnje podelitve so se udeležili člani filmske ekipe: Đuro, Tanja Ribič, Jaka Fon, Jernej Kuntner, Dario Varga in Feri Lainšček. Nagrado sta režiserju podelili Urška Humar iz Koloseja in predsednica Društva slovenskih filmskih ustvarjalcev Iva Krajnc, so sporočili iz Koloseja.

Film naj bi prikazali že na Festivalu slovenskega filma leta 2006, a so ga umaknili s programa, saj ga ustvarjalcem zaradi tehničnih zapletov ni uspelo pravočasno dokončati. Skoraj bi zaradi sodne prepovedi umanjkal tudi na filmskem festivalu leto pozneje. Vmes je bil film avgusta 2008 predpremierno prikazan na Grossmannovem festivalu filma in vina v Ljutomeru.

Mednarodno premiero je film junija 2008 doživel na 54. filmskem festivalu v Taormini, kjer je Tanja Ribič za vlogo v filmu prejela nagrado za najboljšo igralko festivala. Še eno mednarodno nagrado je filmu prinesel 4. festival glasbe in filma septembra 2008 v Jecheonu v Južni Koreji. Film je prejel glavno nagrado festivala, grand prix in 10.000 dolarjev.

Igrani celovečerec je nastajal pri producentski hiši Ata. Filmska ekipa je snemala v Prekmurju, večinoma na Goričkem. Filmska zgodba je postavljena v čas, ko se je rojeval rock'n'roll. Kmečki fant iz zakotne prekmurske vasi želi s svojo električno kitaro nastopati na ljudskih veselicah, vendar mu to ob konkurenci tradicionalne ciganske bande, ki izvaja priljubljeno narodnozabavno glasbo, ne uspeva najbolje. Uspe pa mu z glasbo osvojiti srce vaške lepotice Silvije. Od tu dalje se zgodba zaplete.

Film je še vedno na ogled v Ljubljani, Mariboru, Kopru, Kranju, Novem mestu, Celju in Murski soboti.