Na severu Bornea pripadniki skupnosti Tidong tri dni po poroki ne smejo uporabljati stranišča. Tega skrbno varujejo člani družin. S tem običajem naj bi mladoporočencem zagotovili dolgo in srečno življenje ter ogromno otrok.

V Ukrajini med poroko vedno upoštevajo tudi možnost razveze, zato mladoporočenca na slavnosti zažgeta lutko osebe, ki ju je predstavila.

Običaj iz Južnoafriške republike bi Slovence prej sprl kot združil. Na dan poroke se člani družin mladoporočencev "obdarijo" z žaljivkami, ki premo sorazmerno s količino alkohola postajajo vse hujše.

Na Kitajskem mora nevesta pred poroko jokati. Po izročilu naj bi jokala vsak dan mesec dni pred poroko, pri tem pa ji morajo delati družbo vse ženske v družini.

Škotska se hvali s stoletno tradicijo, v okviru katere nevesto noč pred poroko polijejo s skisanim mlekom, namažejo z mrtvo ribo in katranom ter posujejo s perjem. Po tem jo peljejo na pijačo. Namen običaja, ki se imenuje "očrnitev neveste", je, da nevesto pripravijo na težave in ponižanje, ki ga bo deležna v zakonu.

Na Tahitiju imajo običaj, za katerega ni znano kaj točno pomeni. Na poroki vsi gostje ležejo na tla, mladoporočenca pa se sprehodita čez njih.

Na Mavriciusu velja, da ženin svojo moč in status pokaže s tem, kako debelo nevesto si izbere. Da bi bili uspešni obstajajo celo kampi, v katerih bodoče neveste od 15 leta dalje pitajo s hrano, da bi se čim bolj zredile.