Tega je prišlo pozdravit 20.000 fanatičnih navijačev, ki so domačemu matadorju Ivici Kosteliću znova pripravili nepozaben dan. Hrvatom se je želja uresničila, a je imela veliko lepotno napako. Snežni kralj je prvič v karieri postal 22-letni Avstrijec Marcel Hirscher. Najbližje mu je bil Nemec Felix Neureuther, Kostelić pa je trem drugim mestom v Zagrebu dodal še tretjega.

Janica Kostelić je pred tekmo dejala, da bi dobila najlepše darilo za 30. rojstni dan, ki ga je praznovala prav včeraj, če bi se brat povzpel na najvišjo stopničko. Ivica je bil po prvi progi tretji, za vodilnim Hirscherjem pa je zaostajal za dvanajst stotink (le dve za Myhrerjem), kar je obetalo sijajno drugo vožnjo. Nanjo se je v izjemno težkih spomladanskih razmerah, na katerih so glavno vlogo igrale startne številke, izmed Slovencev z 19. časom uvrstil le Mitja Valenčič.

Z najboljšim časom druge proge je z 21. mesta na šesto izjemno napredoval Francoz Steve Messillier. Na postavitvi slovenskega trenerja Marka Jurjeca se je sijajno znašel tudi Valenčič, ki je s petim časom druge proge napredoval na enajsto mesto. Prva peterica po prvi progi je imela preveliko prednost pred tekmeci, največji skok pa je s četrtega na drugo mesto uspel Neureutherju. Čeprav je Jure Košir po prvi progi napovedal gladko zmago odličnega hrvaškega prijatelja, je po tekmi vendarle priznal: "Ivica je smučal neobičajno trdo. Naj je videti še tako sproščen, mu takšen pritisk očitno zleze pod kožo."

"Z drugo vožnjo sem zadovoljen. Izkoristil sem postavitev svojega trenerja. Proga je bila hitra, s polno ritma, veliko spremembami, kar mi ustreza. Na prvi progi so se pri moji startni številki (19, op. p.) naredile globoke luknje. Imel sem ogromno težav, poleg tega sem naredil napako pri vhodu v ravnino, kar me je stalo precej časa. Na treningu pred novim letom s Kostelićem je bilo na tej progi trše kot na tekmi," je bil po nastopu na četrtem slalomu sezone zadovoljen Mitja Valenčič. "Pred sezono sem si zadal cilj, da se čim prej prebijem v prvo jakostno skupino. Počasi napredujem. Vesel sem, da gre krivulja navzgor. Slej ko prej bo prišel tudi kakšen 'kiks'. Sem že toliko izkušen, da me to ne bo več vrglo iz tira. Med sezono sem sicer že naredil nekaj napak, a sem v tako dobri formi, da jih znam tudi reševati," je zaključil v tej sezoni najboljši slovenski alpski smučar, ki je v skupnem slalomskem seštevku napredoval na osmo mesto.

Matic Skube, ki je v Zagrebu predlani (23.) in lani (27.) osvojil točke svetovnega pokala, tokrat na najbližjem terenu svojemu domu izzivu ni bil kos. Kot tudi ne Bernard Vajdič. Oba sta imela previsoke startne številke, da bi lahko na spomladanski tekmi pokazala več znanja. Najvišja startna številka, ki se je uvrstila na drugo progo, je bila 36, kar priča o tem, da razmere na progi niso bile enakovredne za vse. Luknje na Crvenem spustu so bile po vsakem nastopu večje, tako da smučarji niso mogli smučati napadalno po svoji liniji, temveč so se borili po "stezi za bob".