V slovenskih odbojkarskih tekmovanjih nič novega. Branilci naslova državnih prvakov, igralci ACH Volleyja, so osvojili že prvo možno lovoriko, v Kamniku so šestič zapored in sedmič nasploh osvojili slovenski pokal. Tako kot v polfinalu proti Salonitu tudi proti domačemu Calcitu Volleyballu niso imeli težkega dela. Čeprav so domači pokazali borbeno predstavo, pa zmage Ljubljančanov niso niti v enem trenutku ogrozili. V prvih dveh nizih so sicer nekajkrat prišli blizu, a ko je bilo potrebno, je ACH prestavil v prestavo višje in v vseh nizih gladko prišel do zmage. Branilci naslova so bili boljši v vseh elementih, že na prvi pogled pa je bila vidna njihova premoč po kakovosti servisa in uspešnosti bloka.

Domači (tokrat so si za drugega podajalca od Sip Šempetra sposodili Marka Bojinoviča), so tekmo hrabro začeli, prišli do vodstva 3:1, a reči so bile hitro na svojem mestu. Gosti so prišli do prednosti, ki je sredi niza znašala štiri točke (14:10). Toda Kamničani se niso predajali. Z asom Jerneja Stavbarja so celo izenačili na 19:19, kar pa je bilo tudi vse v prvem nizu. Končnico so "oranžni" odigrali zbrano, niz pa je z blokom zaključil Milan Rašić.

Še lažje delo so imeli prvaki v drugem nizu. Po odličnih servisih Andreja Flajsa so povedli s 5:2, kar pa jim ni bilo dovolj. Trden blok in zanesljivost v napadu sta botrovala njihovemu vodstvu z 9:3 in 11:4. Kamničani so z odlično igro v obrambi še prišli do zaostanka štirih točk 8:12, toda gostujoči trener Igor Kolaković je s pol minute odmora zaustavil njihov nalet. Njegovi varovanci so prednost hitro spet povečali in zanesljivo dobili še drugi niz.

Toda tudi v nadaljevanju niso popustili. Še več, na začetku tretjega dela so tekmece povsem nadigrali. Neugodni servisi Mateja Vidiča, predvsem pa neprebojen blok, so jim zagotovili vodstvo 6:0, tako da je bilo jasno, da so upi domačih po senzaciji končani. To se je zaznalo pri njihovi volji, ki je v tretjem nizu bolj ali manj splahnela, kar se je prikazalo tudi pri številu nepotrebnih napak.