Predsednik Ferrarija Luca di Montezemolo je brazilskemu dirkaču dal jasno vedeti, da v letu 2013 ne bo več sedel za krmilom njihovega dirkalnika, če v letošnjem letu ne izboljša svojih rezultatov.

Prvi mož italijanskega avtomobilskega giganta ima v mislih tudi že kar nekaj imen, ki bi v prihodnjem letu lahko nadomestili Masso.

Jenson Button je bil lani odličen. Mark Webber se je pokazal kot zelo dober drugi voznik, Nico Rosberg pa dosega zelo dobre rezultate v nekonkurenčnem dirkalniku. Dobro je razvijati tudi lastne dirkače, kot je Sergio Perez, ki vozi za Sauber, a je šel skozi našo akademijo za dirkače. Tu pa je tudi Jules Bianchi,“ je o možnih naslednikih neprepričljivega Brazilca dejal Luca di Montezemolo.

Massa je v šestih letih dirkanja pri Ferrariju nase opozoril predvsem leta 2008, ko je imel praktično do zadnjega ovinka zadnje dirke v sezoni (na domačih tleh v Braziliji) v rokah naslov svetovnega prvaka, a je takrat Lewis Hamilton uspel prehiteti še enega dirkača in v razvrstitvi za točko prehiteti Brazilca. V ostalih sezonah je bil drugi voznik, v tej vlogi pa se ni preveč dobro odrezal.

V lanski sezoni je končal na 6. mestu v skupnem seštevku, a je za petim Hamiltonom zaostal velikih 109 točk, za moštvenim kolegom Fernandom Alonsom pa 139 točk.