Mestne oblasti so prepričane, da bo mesto v letu 2012 privabilo še več turistov, ki se ne bodo mogli upreti ogledu mesta in hitremu tempu življenja v New Yorku. Pa bo res šlo z lahkoto? Leto 2012 naj bi bilo še težje kot je bilo leto, ki se je ravnokar poslovilo. Kriza valut, ki slabo vpliva na potovalno žilico turistov pa bi lahko pokvarila načrte newyorških oblasti, poroča AP:

Mestne oblasti trdijo, da so v letu 2011 s turizmom zaslužili okoli 30 milijard evrov in da je bilo v turizmu zaposlenih več kot 300.000 domačinov. "Soočamo se s silami na katere nimamo vpliva, kot je na primer gospodarska situacija v svetu,“ je izjavil George Fertitta, eden izmed vodilnih mož turizma v New Yorku. "Nihče ne more vedeti kako se bodo valute gibale v prihodnjem letu, a vseeno verjamemo, da bo dobiček na koncu leta 2012 vsaj dva odstotka višji od dobička v letu 2011.“

Župan New Yorka Michael Bloomberg je že leta 2006 izjavil, da bo New York do leta 2015 v enem letu obiskalo 50 milijonov turistov. Kasneje se je popravil in izjavil, da se bo to zgodilo do leta 2012. Številke so ga prehitele za eno leto in s tem presenetile vse. V času, ko je privabljanje turistov pravi mednarodni boj, je to prav lep uspeh, so prepričani pri AP.

Turistki v New Yorku (Foto: Daylife).

Vsako leto je v mestu na voljo več oseb in zato privabijo tudi več turistov. Vedno več je tudi možnosti prenočitev za ljudi, ki nimajo tako zelo globokih žepov, a si vseeno želijo doživeti utrip velikega jabolka. Turistični delavci v New Yorku so zato prepričani, da bo v letu 2012 v mestu še več turistov kot jih je bila, zdaj že, lansko leto.