Peterhansel ima po štirih etapah v skupnem seštevku zdaj pet minut in 41 sekund naskoka pred Južnoafričanom Ginielom de Villiersom. Doslej vodilni Poljak Krzysztof Holowczyc je danes izgubil deset minut v boju s Peterhanslom in je zdaj skupno četrti.

Comi četrta etapa, Stanovnik 28., Despres ostaja v vodstvu

Na četrti etapi vzdržljivostnega relija Dakar je bil danes najboljši Španec Marc Coma. Drugi je bil na preizkušnji od San Juana do Chilecita, dolgi 750 km (hitrostna preizkušnja 326 km), Francoz Cyril Despres, ki tudi vodi v skupnem seštevku. Edini Slovenec Miran Stanovnik je bil 28.

Po neuradnih podatkih je Stanovnik na 28. mestu za zmagovalcem etape zaostal 37 minut. Coma je imel pred Despresom dobri dve minuti prednosti, tretji je bil Nizozemec Frans Verhoeven (+ 8:26).

Skupno ima Despres pred Como zdaj 8:10 minute naskoka, Portugalec Helder Rodrigues na tretjem mestu pa zaostaja že 26:48 minute. Stanovnik je v skupni konkurenci na 24. mestu (+ 1:29:34).

Po torkovi tretji etapi so prireditelji Dakarja nekateri dirkačem določili kazenske pribitke, tako da je edini slovenski dirkač na reliju na tretji etapi s prvotnega 29. mesta napredoval na 25., skupno pa je imel pred današnjo etapo 19. izhodišče.