Glede na število osvojenih točk (36) za posebno točkovanje v pokalu narodov, v katerem je Slovenija četrta za Avstrijo, Nemčijo in Norveško, je bil nastop na 12. tekmi sezone drugi najslabši letos, manj točk (30) so zbrali le na drugi tekmi na odprtju sezone v Kuusamu.

Peter Prevc je bil nasmejan, potem ko je v prvi seriji izkoristil vzgonski veter, v finalu pa zadržal uvrstitev na robu deseterice in bil tako kot lani najboljši Slovenec v Innsbrucku. Z 11. mestom je dosegel tudi najboljšo uvrstitev v letošnji sezoni. "Takoj po odskoku na mizi sem vedel, da bo šlo daleč, drugi skok je bil sicer dober, vendar slabši od prvega. Bergisel je skakalnica, ki mi očitno leži, zato sem še toliko bolj vesel, da se lahko izkažem in najdem prave občutke za skoke v upanju, da jih bom lahko prenesel tudi na naslednje tekme. Čeprav nisem med prvo deseterico, sem izjemno zadovoljen z uvrstitvijo, saj je to dokaz, da napredujem," je bil zelo zgovoren Peter Prevc, ki si je tako priskakal lepo popotnico za Bischofshofen.

Jernej Damjan, ki je bil po prvi seriji 17., nato pa izgubil pet mest v finalu, v katerem je stiskal pesti za družinskega prijatelja Kamila Stocha, s katerim se srečujeta tudi zunaj tekmovalne sezone, ki je na njegovo veselje vodil po prvi seriji. "Soliden nastop, finalni skok mi ni bil najbolj všeč. Škoda, ker Stoch ni zmagal. Uvrstitev na 22. mesto je realna slika mojih skokov, treba bo narediti korak naprej, predvsem bom moral bolj zaupati sam sebi. Vzdušje je super, ko je na zaletišču Avstrijec, ko so ostali, pa je bolj tišina, je pa lepo skakati pred tako množico. Glede na slabo vremensko napoved nas čakata dva težka dneva v Bischofshofnu," je svoje delo do medijev profesionalno opravil Jernej Damjan, medtem ko je bil kapitan slovenske eskadrilje Robert Kranjec pravo nasprotje.

Po 28. mestu, ki je kombinacija njegove napake v prvi seriji (24. mesto) in slabih razmer v finalu, je bil Robert Kranjec tako razočaran, da je po izjavah za dve televizijski postaji mimo prostora, v katerem smo bili poročevalci tiskanih medijev, med prošnjo za klepet odkorakal z besedami: "Nimam nič za komentirati." Očitno je osmoljenec Innsbrucka, saj je lani ostal celo brez finala (44. mesto). Letečemu Kranjčanu ne preostane drugega, kot da ohladi glavo, na slab dan pa čim prej pozabi in se osredotoči na čim boljši nastop na zadnji postaji v Bischofshofnu.

"Ni filozofiranja. Skočil sem slabo. Zaletna smučina je bila povsem mehka, jaz pa v takšnih pogojih ne znam skočiti, ker se zaradi agresivnega počepa niti do odskočne mize ne morem normalno pripeljati," je povedal vidno razočarani Jurij Tepeš. Mitja Mežnar je slab skok opravičil z zamudo na mizi.