S tem je tudi poskrbel, da je posebna nagrada za zmage na vseh štirih tekmah ostala v trezorju. Schlierenzauer se je poslovil od milijona švicarskih frankov, vendar so Avstrijci bučno slavili novo dvojno zmago. Le vrstni red je bil obrnjen v primerjavi z Garmischem, na tretji stopnički pa je bil znova Japonec, tokrat Taku Takeuči.

Kofler je potrdil sloves skakalca - mojstra napadov iz ozadja. Tokrat je na vrh, na katerem je bil po prvi seriji na veliko presenečenje Poljak Kamil Stoch (v finalu zdrsnil na deveto mesto), zapodil s četrtega mesta in kos mi ni bil niti Schlierenzauer, ki je bil na drugi stopnički že po prvi seriji. Kofler ob deseti zmagi v karieri in prvi na domači skakalnici v Innsbrucku, kjer doslej ni stal niti na stopničkah, ni mogel skriti čustev, medtem ko so padale dežne kaplje, je potočil nekaj solz sreče.

"Velik dan zame, emocije so velike, sreča pa neizmerna. Težko vse skupaj opišem z besedami. Moja najbolj čustvena zmaga v svetovnem pokalu, saj sem dolgo časa čakal na slavje na svoji domači skakalnici," je dobro uro in pol po zračni bitki z veliko prekinitvami zaradi vetra v tiskovnem središču pripovedoval čustveno povsem izžeti Andreas Kofler, ki se še ni odrekel skupni zmagi, saj trdi, da bodo točke seštevali po zadnji tekmi v Bischofshofnu. Je tihi fant v ozadju, saj sta veliko večja zvezdnika Schlierenzauer in Morgenstern.

"Nisem razočaran, ker ne bom osvojil posebne nagrade milijon švicarskih frankov. Če bi bil pohlepen na denar, bi šel v nogomet, tenis, formulo ena... O tem sploh nisem razmišljal, imam povsem drug velik cilj, zmago v skupnem seštevku turneje, saj je to še edina lovorika, ki mi manjka," je na najbolj pogosto vprašanje kot papagaj odgovarjal Gregor Schlierenzauer in o tekmi povedal: "Čestitke Koflerju. Najpomembneje je, da je zmaga ostala doma na Tirolskem in smo domači skakalci nadaljevali prevlado na Bergislu. S svojim nastopom sem izredno zadovoljen, v drugi seriji sem opravil veliko delo. Puščice, ki na računalniku kažejo, kako piha veter, sploh ne morejo pokazati, kako slabe razmere sem imel."