Pred včerajšnjo novinarsko konferenco v Zrečah (prvič jo je vodil nekdanji športni novinar Goran Cvijič, ki je od 1. januarja dalje v rednem delovnem razmerju na RZS in je zadolžen za odnose z javnostmi in marketing) je reprezentanco obiskal tudi Jure Natek, ki uspešno okreva po nedavni operaciji, zaradi katere bo moral izpustiti EP. "Na Danskem bomo lahko na igrišču pokazali, kako uspešno izvajamo zadeve, ki smo jih trenirali zadnja dva tedna v Zrečah. Tekme bodo pokazale tudi pomanjkljivosti v naši igri, a bomo po ponedeljkovi vrnitvi v Sloveniji imeli še sedem treningov do začetka EP in priložnosti, da jih odpravimo," je dejal selektor Boris Denič.

Selektor je priznal, da je zaradi napornih priprav pri igralcih že vidna utrujenost. Tudi zato bo na Danskem dal priložnost vsem 19 igralcem: "Če peljem vse na turnir, ne vidim razloga, da bi potem koga šparal. Na vsaki tekmi bom rotiral po tri igralce, vsakič pa bo zanesljivo počival po en srednji zunanji igralec in branilec." Na turnirju se bo Slovenija v drugem krogu pomerila z Islandijo, ki je nasprotnik tudi na EP, a Denič v tem ne vidi nič slabega. "Za moje mlado moštvo je to plus, saj večina še ni igrala proti Islandcem. Lahko bodo začutili njihovo moč in kakovost ter se v neposrednem dvoboju prepričali o njihovih dobrih in slabih straneh. Na Danskem bomo igrali obrambo 6-0, ki je do zdaj še nismo trenirali, saj smo ves čas vadili 3-2-1. Seveda bomo proti Islandiji skrivali določene zadeve v igri, ki jih bomo po vrnitvi domov trenirali v zadnjem delu priprav in bodo na EP namenjene le Islandcem, mednje pa spada predvsem obramba 3-2-1," je napovedal Denič, ki si je v torek na TV ogledal tekmo med Norveško in Egiptom: "Pri Norvežanih, ki bodo naš prvi nasprotnik na EP, nisem videl nič novega in nič takšnega, česar ne bi vedel in bi moralo biti skrb zbujajoče."

"Ne še," je reprezentant David Špiler (pred tremi dnevi je praznoval 29. rojstni dan) navihano odgovoril na vprašanje, ali so starejši in izkušenejši igralci že krstili novince (debitante) pred velikim tekmovanjem. Tudi na dodatno vprašanje, ali lahko pove, kaj jih čaka ob krstu, je skrivnostno odvrnil: "Ne še. Na žalost." Manj skrivnosten je bil pri oceni dosedanjega dela priprav in vzdušja v reprezentanci: "V dveh tednih smo v igri naredili velik korak naprej, a vseeno nas do EP čaka še precej dela. Napredek je očiten in vzpodbuden. Fantje se med sabo odlično razumemo, vzdušje je odlično in stojimo drug za drugim. Tudi zato treningi minevajo tako hitro. Nihče ne gleda na uro, kdaj bo konec treninga, ker se vsi dobro zavedamo, zakaj smo tukaj in kaj moramo delati."

Med sedmerico, ki bo prvič nastopila na velikem tekmovanju, je tudi Marko Bezjak. "V reprezentanci se odlično počutim. Treniramo dobro in kakovostno, napredek pa je viden. Še posebno v obrambi, ki je iz treninga v trening boljša. Starejši in izkušenejši reprezentanti nam pomagajo tako na igrišču kot zunaj njega. Lahko bi rekel, da smo lepa rokometna družina," je slikovito opisal Marko Bezjak, član Gorenja iz Velenja.