Kakšno je stanje v slovenski reprezentanci za tehnične discipline?

Kot ste lahko v Zagrebu opazili sami, trema začetka sezone svetovnega pokala popušča. Punce so vse bolj sproščene. To se je v Zagrebu videlo tako pri Ilki Štuhec kot Katarini Lavtar. Ko bomo dvignili še število nastopov v evropskem pokalu oziroma na tekmah FIS, bo trema povsem popustila in bodo občutki spet pravi. V najboljši luči se je pokazala Ilka, ki se je do odstopa v Zagrebu pokazala celo v boljši luči kot na treningih. Pri njej je opazno, da vse bolj prihaja v tekmovalni ritem.

Naslednja tekma v svetovnem pokalu v tehničnih disciplinah bo Zlata lisica. Načrti do 20. januarja?

Kakšna bo usoda tekme v Mariboru, še ne vemo. Vemo le to, da tam ni snega. Že včeraj smo šli na trening v Avstrijo, kjer bomo trenirali dva dneva veleslalom, potem še po en dan slalom in veleslalom. Nato bomo odpotovali v Kranjsko Goro, kjer naj bi dobili informacije, kako bo z nadaljevanjem svetovnega pokala. V Kranjski Gori bomo 11., 12. in 13. januarja tekmovali na tekmovanjih FIS, potem pa se bodo že začele priprave za Maribor.

Ali Katarina Lavtar in Ilka Štuhec, ki sta dobili priložnost v Zagrebu, v primerjavi z drugimi tekmovalkami v reprezentanci odstopata ali sta na približno enaki ravni?

Ne izstopata. Na zadnjih dveh treningih je bila nekoliko boljša Ilka, medtem ko so druge punce precej skupaj. Odvisno od terena in postavitve.

Na zadnjih tekmah v tehničnih disciplinah ste v reprezentanci naredili nekaj menjav. V veleslalomu ni bilo v ekipi Mateje Robnik, v slalomu Maruše Ferk. Do kakšnih zaključkov ste prišli?

Za tekme svetovnega pokala smo imeli kvalifikacije. Tista, ki je bila boljša, si je zagotovila mesto. Želimo si, da si vsaka punca vsak nastop v svetovnem pokalu pribori. Zato to niso menjave v reprezentanci, temveč dobi priložnost tista, ki je na treningih ali tekmah hitrejša. Kar zadeva Marušo, so pri njej vidne posledice, ki jih je doživela po neuspehih v svetovnem pokalu. Ti so si sledili drug za drugim. Zato bomo pri njej spremenili načrt dela, saj bo več časa posvetila treningom in tekmam evropskega pokala.

Pa vendarle rezultatov, ki bi prinašali točke, ni niti po vaših metodah. Mislite spremeniti še kaj ali ste z dosežki zunaj trideseterice zadovoljni?

Nismo zadovoljni. Sistem, ki smo ga ubrali, je potekel po tekmi v Zagrebu. Zdaj imamo čas za temeljito analizo, po kateri se bomo odločili, kako bomo delali naprej.