Svojo energijo so na tekmi, na kateri niso imeli nobene svoje predstavnice, preusmerili na Črnjanko. Dobri prijateljici hrvaškega nacionalnega junaka Ivice Kostelića, s katerim na treningih predvsem v poletnih in jesenskih mesecih preživita marsikatero uro, so ob njeni najboljši zagrebški izvedbi doslej zaploskali iz srca.

"Ko sem bil kot kondicijski trener slovenske reprezentance prvič na Snežni kraljici, mi je bila tekma zelo všeč. Čestitam Vedranu Pavleku za organizacijo. Za moje oči je le ta najboljša na svetu. Zato sem vesel in ponosen, da se je prav tu Tina pokazala v najboljši luči," se je priklonil organizatorjem Andrea Massi. "Gledalce sem pozvala, naj navijajo zame. Res so me lepo podprli! Tudi proga je bila glede na pomladanske jutranje temperature fenomenalna. Na tekmo sem šla zmagat. Nimam si česa očitati. Vse skupaj je zadostovalo za drugo mesto, zato moram zmagovalki čestitati," je komentirala Tina Maze ter o svojem sijajnem slalomu v tej sezoni, ko se je na zadnjih treh preizkušnjah uvrstila na zmagovalne stopničke, dejala: "Slalom je disciplina, ki jo moraš zelo veliko trenirati. Le tako se lahko med vratci dobro počutiš in hitro rešiš iz težav. Če ga ne treniraš, si hitro zadaj. Trening je v slalomu od vseh disciplin najpomembnejši. Slalom je v moji karieri največja zgodba o uspehu."

Teren na Sljemenu, ki vsebuje vse slalomske prvine, je pravšnji, da na njem mojstrice pokažejo svoje znanje. Le najboljše slalomistke na svetu so se v osemletni zgodovini okronale z nazivom Snežne kraljice, med njimi s pokrom zmag prednjači Marlies Schild. Ob spremljanju njene vožnje nad Zagrebom je zanimivo pripombo dala hrvaška novinarka, ki je spremljala vse uspehe Janice Kostelić. Dejala je, da je Avstrijka še bolj suverena kot Janica v najboljših časih, a naj raje v primeru zapisa ostane neimenovana. Tudi primerjave z Vreni Schneider v najboljših podobah so vmesne ob tako perfektnem smučanju, kot ga v tej sezoni kaže izjemna Avstrijka.

"Drži, da Tini ustrezajo daljše preizkušnje, na katerih lahko pokaže svojo odlično fizično pripravljenost. To je mogoče doseči le s kombinacijo vadbe na snegu in v fitnesu ali na prostem," je pojasnil Massi ter po uspehu nadaljeval: "Zelo pomembno je, da ima Tina močno disciplino, na katero se lahko opira. Hkrati se zavedamo, da moramo storiti korak naprej tudi v drugih disciplinah. Sedaj nas čaka pomemben trening veleslaloma, na katerem bo predvsem pomembno, da uredimo material. Prepričan sem, da se bodo stvari izboljšale. Ko se bodo, bo Tina precej hitrejša tudi v veleslalomu in hitrih disciplinah."