Tudi če bo Schilerenzauer zmagal na turneji, pa ne bo dobil posebne nagrade. Milijon švicarskih frankov oziroma 820.000 evrov so namreč prireditelji predvideli za tistega, ki bi zmagal na vseh štirih tekmah.

Vodilni po prvi seriji Poljak Kamil Stoch je v drugi seriji skočil v slabih razmerah in nazadoval na deveto mesto. Pred zadnjimi petimi skakalci v finalu so v vodstvu tekmovanja za nekaj časa tekmo prekinili zaradi močnih sunkov vetra, ko pa so najboljše po polovici spustili na zaletišče, je imel daleč najboljše razmere Kofler (v finalu je poletel najdlje od vseh, 131,5 metra), sicer šele peti po prvi seriji, največ smole pa Stoch, ki je skočil v brezvetrju in z le 108 metri padel na rob deseterice. V finalu je šlo podobno slabo tudi Japoncu Daikiju Itu, saj je s povsem ponesrečenim skokom s šestega padel na 27. mesto ter s tem tudi zapravil odlično tretje mesto na turneji, zdaj je skupno osmi.

"Super. Doslej na tej skakalnici nisem bil nikoli niti med prvimi tremi, zdaj sem pa na vrhu stopničk. Pred domačimi gledalci to veliko pomeni. Razmere so bile res zahtevne," je po uspehu dejal presrečni Kofler, ki ga je pozdravilo 22.500 navijačev pod Bergislom.

Vseeno pa je lahko Schlierenzauer precej miren pred petkovo zadnjo postajo turneje v Bischofshofnu. V seštevku ima namreč po treh tekmah še dobrih 17 točk naskoka pred današnjim zmagovalcem Koflerjem, tudi tretji pa je Avstrijec, Thomas Morgenstern, ki pa zaostaja že 36 točk.

Najboljši Slovenec je bil Peter Prevc na 11. mestu, skočil je 129,5 in 118 metrov. Prevc je edini med slovenskimi finalisti v drugi seriji obdržal mesto, medtem ko sta Damjan in Kranjec nekaj mest izgubila. Damjan je bil na koncu 22., Robert Kranjec pa 28. Brez finala sta po slabši predstavi in v slabših razmerah v prvi seriji ostala Jurij Tepeš na 47. in Mitja Mežnar na 49. mestu, Jure Šinkovec pa je izpadel že v kvalifikacijah.

"Današnje razmere so bile zelo težke. To mi je v pogovoru potrdil tudi vodja tekmovanja Paul Ganzenhuber. Srečo je tudi v smučarskih skokih potrebno imeti. Danes je je bil deležen le Peter v eni seriji, kljub temu pa moramo biti z 11. mestom zadovoljni. Robert in Jernej sta v finalni seriji naredila napako," je tekmo ocenil glavni trener Goran Janus.

Turneja se bo končala z zadnjo tekmo v Bischofshofnu v petek, kvalifikacije bodo na sporedu v četrtek.