9. januarja  Kate Middleton oz. vojvodinja Cambriška praznuje svoj 30. rojstni dan. Revija Grazia je navajala besede neimenovanega "kraljevskega vira", da naj bi zabave željna Pippa in princ Harry zanjo načrtovala proslavo v slogu osemdesetih, s koktejli in karaokami.

Na predvečer svojega rojstnega dne se bo Kate s princem Williamom prvič udeležila filmske premiere, to bo film War Horse Stephena Spielberga, pozneje pa se bosta udeležila še dobrodelne večerje.

Naslednji dan pa bo prišel čas za zabavo, ki jo po poročanju Grazie načrtujejo že več mesecev. "Glede na to, kdo jo organizira (Pippa in Harry), bo zagotovo izjemna,“ piše revija Grazia. Bila naj bi bolj intimne narave, z družino in prijatelji, vseeno pa bo seznam gostov verjetno zvezdniški, če sklepamo po tem, da za velika prijatelja kraljevega para veljata tudi David in Victoria Beckham.

In kaj vojvodinji Cambriški sploh kupiti? Kate naj bi prijatelje prosila, naj namesto kupovanja daril njej, raje namenijo denar v dobrodelne namene. Plemenito, ni kaj. Vseeno pa se šušlja, da bo Kate od kraljice Elizabete II. v dar prejela tiaro iz njene kraljevske zbirke.