Ugibanjem je nazadnje naredil konec kar Russel sam, ko je prejšnji petek v Londonu vložil vlogo za ločitev. Kot razlog zanjo je navedel "nepremostljive razlike“. Potem so ga v minulem tednu večkrat opazili v Londonu. Daily Mail poroča, da je bolj ali manj hodil po opravkih, pogled je imel uprt v tla, deloval pa naj bi izmučeno in žalostno.

Na drugem koncu oceana pa njegova kmalu nekdanja žena Katy Perry ne deluje prav nič otožno. New York Post poroča, da so jo opazili med praznovanjem novega leta v New Yorku. Zabavala se je s prijatelji, se na ves glas smejala in nič ni kazalo na to, da bi jo vložena vloga za ločitev prizadela. Vmes naj bi celo spogledovala z moškim, ki je bil presenetljivo podoben njenemu skoraj nekdanjemu soprogu.

Pravljica se je po 14 mesecih končala (Foto: Daily Mail).

Glavna tema v njuni ločitvi je trenutno delitev premoženja. Ker nista sklenila predporočne pogodbe, je Russel upravičen do polovice Katynega premoženja. Revija Forbes poroča, da naj bi za 14 mesecev, ki jih je preživel v zakonu s Katy, prejel kar 20 milijonov funtov (skoraj 24 milijonov evrov). Igralčevo premoženje je sicer vredno polovico manj od zneska, ki ga naj bi ob ločitvi prejel.