Nič drugače ni bilo niti včeraj, ko je imela na koncu v cilju 1,4 sekunde prednosti pred prvo zasledovalko. Drugo mesto je na Sljemenu drugič zapored osvojila Tina Maze, kar so bile njene tretje zaporedne stopničke v slalomu (bila je še tretja v Falchauu) in kot kaže je ravno Črnjanka tista, ki bi na prihodnjih slalomskih tekmah lahko ogrozila serijo neporaženosti visoko leteče Schildove.

Tega se zaveda tudi Avstrijka, ki se je včeraj po novi zmagi s kar nekoliko nenavadno (in bahavo) izjavo za hrvaški Index spomnila tudi najbližje zasledovalke. “Tina Maze smuča odlično in vidim, da si želi zmagati. Morda bo boljša od mene že na naslednjem slalomu, kjer ji bom dala priložnost. Da, veliko bolj zabavno je smučati, če imam vsaj v njej pravo konkurenco.“

Mazejeva, ki je bila druga že po prvi vožnji, je po prihodu v cilj prepričljivo prevzela vodstvo, a se nato s smučanjem Schildove ni obremenjevala. “Ko sem odpeljala drugo vožnjo, nisem računala na zmago, sem pa upala, da bi Schildova morda napravila kakšno napako in da bi tako jaz vendarle ostala prva. V cilju nisem niti gledala njenega smučanja, sem pa poslušala uradnega komentatorja, da sem vedela, kaj se dogaja na progi. Na njeno srečo ni storila napake in dokazala je, da je veliko boljša od mene. To ji je treba priznati,“ je za Index povedala Mazejeva.