Njenih ljubimcev in soprogov je za celi dve strani. Eden najbolj znanih je bil nemški milijarder Gunther Sachs (1932-2011), ki je njeno hišo iz helikopterja "bombardiral" z vrtnicami in ji poklanjal najdražje dragulje. Znani francoski režiser Jean-Luc Godard je moral hoditi po rokah, da jo je prepričal, naj igra v njegovem filmu Prezir (1963), v katerem je spet prišla do izraza njena lepota. Sicer so bili njeni odnosi z režiserji zaradi njenih kapric in samovoljnosti vedno napeti. Zato morda ni naključje, da je v skoraj vsakem filmu igrala takšno vlogo, da je prejela kakšno klofuto. Zaradi svoje muhavosti in samovolje pa je tudi zamudila nekaj pomembnih filmskih vlog, na primer v filmu V službi njenega veličanstva (1969), kjer je Jamesa Bonda igral Sean Connery. Leta 1973, ko je bila stara 38 let, je prenehala snemati. Odtlej se posveča samo še živalim, kar je komentirala takole: "Mladost in lepoto sem dala moškim, zdaj pa bom svojo modrost in izkušnje, kar je najboljši del mene, posvetila živalim."

Mnogi ji njene naklonjenosti živalim ne štejejo v dobro, potem ko je večkrat pokazala, da ji rasizem ni tuj. Med drugim ne mara muslimanov, zlasti jim zameri, da ob obrednem klanju ovc dovolijo trpljenje živali.

Avtorica Marie-Dominique Lelievre kljub vsem njenim napakam obožuje Brigitte Bardot. Tako ji odpusti tudi, da nikoli ni hotela biti mama sinu, ki ga je rodila leta 1960 in ki danes živi daleč proč od nje, na Norveškem. Sicer pa B.B. z drugimi ljudmi sploh ne zna navezati stika, zaradi česar je bila zlasti po letu 1973 velikokrat osamljena. To je cena, ki naj bi jo plačala za svojo svobodo in neposrednost. Toda, ali ne temelji prava svoboda na preudarnem razmišljanju in pravičnem odnosu do sočloveka?