Svetovna javnost se v večini ukvarja s štetjem slalomskih zmag Marlies Schild. Neverjetni Avstrijki, ki je na izjemen napad Tine Maze na drugi progi odgovorila z najboljšim časom druge vožnje, s katerim je Korošico na izjemno dolgem in težkem slalomu prehitela kar za sekundo in 40 stotink, štejejo le še, koliko zaostaja za najboljšo slalomistko vseh časov. Vreni Schneider ima s 34 zmagami pred Schildovo le še dve prednosti. Čeprav se Tina Maze in njen tim s štetjem nikoli nista ukvarjala, pa bo za njih razveseljiv podatek, ko bodo prebrali, da se je Črnjanka 31. v karieri uvrstila na zmagovalni oder. Z enajstimi zmagami v svetovnem pokalu je že najuspešnejša Slovenka, vse bližje pa je tudi Bojanu Križaju, ki je bil 33-krat na zmagovalnem odru. Z včerajšnjim uspehom je zaokrožila izjemni desetletni niz uspehov uvrstitev na zmagovalne stopničke, ki ga je začela 4. januarja 2002 na veleslalomu v Mariboru.

"Marlies je ta čas enostavno premočna. Me pa najbolj veseli, da sem hitrejša od vseh ostalih. Za mano je super večer, super tekma, super občinstvo. Super sem smučala in super sem zadovoljna," je po slavnostni podelitvi nagrad v superlativih pojasnjevala najboljša slovenska športnica Tina Maze in nadaljevala: "Čutila sem podporo vse Hrvaške. Dan pred tekmo sem jih pozvala, naj navijajo zame, saj na startu niso imeli svojih smučark. Res so me lepo podprli in pripravili izjemno vzdušje. Zelo sem jih hvaležna."

Pogled na skupni seštevek svetovnega pokala, v katerem Črnjanka zaostaja le za Lindsey Vonn (včeraj se je povsem zdelana od bolezni znova uvrstila med deseterico) in Marlies Schild, vliva nove apetite, s katerimi pa se ta čas druga slalomistka sveta ne obremenjuje: "Upam, da bom tudi v hitrih disciplinah naredila korak naprej. Skušala bom prenesti slalomsko energijo. Naredila sem izjemno serijo, ki je bila zelo važna. Na teh občutkih bom gradila. Sedaj smo se koncentrirali predvsem na slalom in svoje delo smo opravili zelo dobro. Sedaj imamo pred sabo nove izzive. Grem od tekme do tekme. Skušam verjeti v sebe. Sezona je dolga. Skušam obdržati pozitivno miselnost. Počutim se dobro."

Potem ko je prejemal čestitke z vseh strani - objemali so ga rojak Alberto Tomba, Jure Košir, šef hrvaške smučarije in direktor spektakla v Zagrebu Vedran Pavlek, nekdanji serviser v ekipi Jure Hafner - je žarel od navdušenja tudi vodja ekipe Tine Maze Andrea Massi: "Tina je na drugi, izjemno dolgi in zahtevni progi, pokazala pravi obraz. Ne strinjam se, da je Marlies z drugega planeta. Ob pravem času smo dosegli zelo pomemben uspeh."