Kranjec je po kvalifikacijskem skoku z dvignjenim palcem pokazal, da s svojo predstavo zadovoljen, saj so bili pred njim le tekmeci, ki so imeli tudi boljše razmere v zraku. "Naredil sem tisto, kar sem načrtoval. Za trening sem mislil narediti le en poskusni skok, a sem moral oba. Ob preizkušanju novega kombinezona nisem imel najboljših občutkov, zadrga me je namreč tako tiščala, da med vožnjo po zaletišču nisem mogel dihati. Na tekmo grem s preizkušenimi oblačili in opremo, kdo je moj tekmec, me sploh ne zanima, ker moram za vrnitev med najboljšo deseterico v vsakem primeru skočiti daleč. Želim si le, da bi obdržal tukajšnji trend napredka iz skoka v skok. Če bi se še veter obrnil meni v prid...," je bil jedrnat Robert Kranjec, ki je deseti v skupnem seštevku novoletne turneje in svetovnega pokala. "Imam še dve tekmi, doslej sem eno skočil dobro, na eni se mi ni izšlo. Za skupni seštevek turneje nekaj velja le uvrstitev med prve tri, da si dodatno nagrajen," je med kričanjem uradnega napovedovalca, da je moral Leteči Kranjčan povišati glas, da smo ga sploh slišali, povedal kapitan slovenske flote.

Peter Prevc je hitro postal prijatelj s skakalnico, saj je bil iz poskusa v poskus boljši. "Lep dan. Meni so všeč vse skakalnice, kadar dobro skačem. Nobene ne sovražim, a zdaj, ko malo dvigam formo, so mi skakalnice tudi vedno bolj všeč. Upam, da mi jutri všeč tudi številka, ki bo zapisana v vrstnem redu pred mojim priimkom," je po 12. mestu povedal 19-letni skakalec iz Dolenje vasi v Selški dolini, ki je na turneji že tretjič, zato je zanj vse skupaj postalo že rutina, vsega je navajen, saj se ne zgodi nič novega, kar bi ga presenetilo. V vrsti za klepet s tremi slovenskimi poročevalci tiskanih medijev je že čakal Jernej Damjan, ki je zasedel 15. mesto. "Trije stabilni skoki, točno pa vem, kje so rezerve, da bom lahko nekaj dodal na tekmi, da bom znova v finalu, brez katerega sem ostal v Garmischu na račun dvoboja," je z nasmehom razložil Jernej Damjan.

"Svojega sina v letu 2012 sploh še nisem videl, razen ko je mimo mene letel po zraku. Obveznosti je toliko, da sva se zgrešila vsakič, ko sem ga iskal," je pripovedoval pomočnik direktorja svetovnega Miran Tepeš, medtem ko je sin Jurij zasedel 32. mesto, potem ko je imel za trening šele 57. in 63. izid. "Priznam, da me je po skokih za trening malo zaskrbelo, ker se nikakor nisem našel v počepu in v zraku, a prava tekma je šele čez 23 ur. Zame je bilo pomembno le, da sem sem s kontroliranim nastopom preživel kvalifikacije," je bil jedrnat Jurij Tepeš. "Glede na slaba skoka za trening, ko nisem videl petdeseterice, sem se dobro izvlekel. Če bom skakal tako, kot sem v kvalifikacijah, lahko končno pridem tudi v finale. V Oberstdorfu sem ostal brez finala zaradi sistema dvobojev. Zelo vesel sem, da sem sploh na turneji, saj sem za kvoto garal do zadnjega skoka na celinskem pokalu," je po 33. mestu povedal Mitja Mežnar.