In le kako se ne bi? Težko je verjeti, da je ruski premier mešanica neustrašnega Ramba, hladnokrvnega Terminatorja in Chucka Norrisa. Spopadel se je že z nevarnimi živalmi, se boril proti gozdnim požarom in z morske gladine na površje nosil antične amfore (da jahanja "zgoraj brez" sploh ne omenjamo).

Putin rad razkazuje svoje mišice. (Foto: splet)

"Putina je ustvarila televizija"

In če se lahko strinjamo, da Putin morda res ni najbolj priljubljen človek na svetu, pa se lahko istočasno strinjamo, da je zagotovo eden najbolj zanimivih. Še Schwarzenegger bi se lahko skril pred nekaterimi naslovi člankov, ki opisujejo Putina in njegovo avanturistično preživljanje prostega časa.

Eden njegovih največjih kritikov je nekdanji svetovni šahovski prvak Gari Kasparov: "Vladimirja Putina je ustvarila televizija." S čimer pa se ne strinja Putinov tiskovni predstavnik Dmitrij Peskov, ki zagotavlja, da televizijska podoba le prikazuje ruskega premierja, kakršen je v resnici. "Je izjemno krizmatična oseba, pravi mačo, a v ravnovesju."

Leta 2007 ga je revija Time razglasila za osebo leta. (Foto: splet)

Botoks in pop uspešnice

In ravno zato naj bi bil Putin sposoben vzpostaviti takšno lojalnost svojih volivcev, zlasti med mladimi, so prepričani ruski strokovnjaki, ki ga podpirajo. Mladi o njem pišejo pop uspešnice in jih prepevajo, drugi si dajo tetovirati njegovo podobo. "Na tisoče mladih želi videti stabilno, predvidljivo politiko v državi," fenomen razlaga Peskov. A vendarle je na drugi strani tudi veliko tistih, ki v "kult osebnosti" Vladimirja Putina ne verjamejo.

Pred meseci so se v javnosti pojavile govorice (razširile so se prek twitterja), da je Putin videti mlajši, kar naj bi bil rezultat lepotnih popravkov, natančneje – botoksa. "Zakaj bi se morali odzivati na vsako govorico?" je pisanje nekaterih medijev komentiral Peskov. "Manj kot se odzivamo nanje, hitreje se poležejo." Kasparov je prepričan, da se je ruski premier spremenil: "Na vse kriplje se trudi zaustaviti staranje."

"Putinova ženska vojska" v podporo s teles trga oblačila

Kakšen mačo pa bi Putin bil, če ne bi bil obkrožen z mladimi lepoticami? Med temi najbolj izstopa njegova "ženska vojska" (vas to kaj spominja na Gadafijeve amazonske telesne stražarke?), članice katere se, tudi v nizkih ruskih temperaturah, oblečejo minimalno. Ob neki priložnosti so v bikinkah loščile ruske avtomobile. Zakaj? Ker jih ima Putin rad in spodbuja nakup ruskih vozil.

(Foto: splet)

Julija lani so nekatere celo odvrgle oblačila, da bi privabile podpornike in Putinu dokazale svoje občudovanje in podporo na prihajajočih predsedniških volitvah. "Milijoni ga obožujejo," je pojasnila ena od njih, "obstajajo pa tudi tisti, ki ga blatijo. Morda se ga bojijo, morda so le šibki in se zavedajo, da nikoli ne bodo dosegli tega, kar je on," je zaključila. Lani je nekaj ruskih študentk poziralo za koledar v čast premierju.

Mačo tudi izven zakonske postelje?

Vse to pa zagotovo ni všeč njegovi soprogi Ljudmili Škrebnevi, s katero sta se poročila leta 1983 in imata dve hčeri. Po poročanju nekaterih ruskih medijev je v javnosti ni bilo videti že nekaj let, domnevno vse od rojstva Putinovega sina, ki naj bi ga imel z ljubico, nekdanjo gimnastičarko Alino Kabajevo. Zdi se, kot bi premierjeva soproga enostavno izginila. Po Rusiji se ugiba, kaj se je zgodilo z njo, obstajata pa dve (to so le govorice!) možnosti: ali so jo poslali v samostan ali pa se zdravi v eni od ruskih psihiatričnih klinik.

Govoric o rojstvu "naslednika" zaenkrat niso ne potrdili ne zanikali, rumeni mediji pa se tudi niso dokopali do kakšnega notranjega vira, ki vse skupaj uradno potrdil.

Putin in Alina naj bi imela otroka. (Foto: splet)