V svojo dnevno sobo, kot je poimenoval skakalnico Bergisel, saj je doma le streljaj od nje, zato pozna vsak njen kotiček in števila skokov na njej sploh ne šteje več, prihaja s sijajno popotnico dveh zmag na 60. novoletni turneji. Po zmagi v Oberstdorfu je slavil še na najprestižnejši tekmi sezone v Garmisch-Partenkirchnu, kjer sta z Andreasom Koflerjem (po prvi seriji je bil deseti, na silvestrovo pa sploh ni prišel na trening in kvalifikacijski skok) poskrbela za dvojno zmago.

Schlierenzauer je ob prelomu leta očitno ljubljenec sreče. Potem ko je v Oberstdorfu v polni meri izkoristil darilo ponovitve serije, mu je v Garmischu zmago dobesedno podaril Japonec Daiki Ito. 26-letni Japonec je letel kot kamikaza, saj je imel v obeh serijah najdaljša skoka (138,5 in 141,5 metra), a je razprodal vsaj deset točk za slog, ko je v prvem poskusu skoraj padel, v drugem pa ni naredil doskoka v telemark. "Neverjetno. Velik dan zame. Nisem prikazal svojih najboljših skokov, zato je še toliko lepše, če zmagaš," je povedal Gregor Schlierenzauer po tretji zmagi v karieri v Garmischu, kjer v novo leto najbolje skoči vsaki dve leti (2008 in 2010), in 38. na tekmah za svetovni pokal v karieri, več jih imata le Poljak Adam Malysz in Finec Matti Nykaenen.

Schlierenzauer je na Tirolskem povzročil pravo evforijo, zato so gledalci včeraj razgrabili še zadnje vstopnice za jutrišnjo zračno bitko na Bergislu. V žepu ima teoretično že pol milijona švicarskih frankov, a da bi bil bogatejši za milijon posebne nagrade, ki so jo ob 60-letnici turneje razpisali prireditelji za zmagovalca na vseh štirih tekmah, bo moral konkurenco pokoriti še na dveh tekmah na domačih tleh, kjer bo pritisk pričakovanj še precej več, kot je bil v sosednji Nemčiji. "Ker se je prva polovica turneje za nas odlično razpletla, so še fantje bolj samozavestni. Kot na vsaki tekmi gremo tudi v nadaljevanju na zmago," je povedal selektor Avstrijcev Alexander Pointner, potem ko je 1. januarja praznoval 41. rojstni dan, v trenerski karieri pa na velikih tekmovanjih (olimpijske igre in svetovna prvenstva) osvojil kar 26 kolajn.