"Devet tekem sem čakal, da je tudi meni zapihal vzgonski veter. Prvi skok je bil perfekten, v drugem pa sem ga malce polomil zaradi nervoze, saj sem bil prvič v položaju, da sem bil po prvi seriji med deseterico. Sem super zadovoljen, takoj po doskoku sem bil sicer malo razočaran, saj sem bil šele šesti, pričakoval pa sem, da bom med prvimi tremi," je vtise strnil član SSK Ihan.

Na vprašanje, v čem je skrivnost napredka med božičnimi prazniki, je odvrnil: "Trenerji so mi v šali za božič poslali sporočilo, da naj začnem jesti zeleno in rdečo solato. Zelo sem pazil na prehrano, posebej sem se izogibal sladkarij. Odločilno je bilo to, ker smo ostali doma, kjer smo se spočili in sprostili, imeli kondicijske priprave, ki smo jih nadgradili s 15 skoki v Kranju. Iz tekme v tekmo mi je laže, vedno manj razmišljam, kaj bi šlo lahko narobe."

Medtem ko so nekateri skakalci silvestrovo prespali, je Jure vendarle dočakal polnoč: "Ker je pokalo kot v Bejrutu, mi ni preostalo drugega, saj ne bi mogel zaspati." S tem, kaj si tekmeci mislijo o njem, se ne obremenjuje. "Lahko jih je le strah. Talent ni več dovolj, uspevam le še z garanjem. V zadnjih dveh letih sem garal veliko več kot marsikdo. Vsem, ki omahujejo, sporočam, da je to edini recept za uspeh. Načrtujem, da bom vrhunec dosegel v Sočiju," je odločen Šinkovec in razplet v boju za vrh napovedal z naslednjimi besedami: "Schlierenzauer bo zmagal na vseh štirih tekmah turneje, potem ko so mu s podlo potezo omogočili popravek v Oberstdorfu."