"Raje bi imela tekmo v Münchnu, saj sem lani dokazala, da se na takšnih spektaklih dobro znajdem. Tudi sicer mislim, da je prihodnost alpskega smučanja na takšnih tekmah. To, kar se gremo zdaj, ko je v štirih disciplinah 40 tekem na leto, je preveč," je komentirala Tina Maze, ki se je v tej sezoni že dvakrat (Flachau, Lienz) uvrstila na slalomski zmagovalni oder.

Korošica po uspehu minuli teden v Lienzu kljub odpadli tekmi na Bavarskem ne bo dolgo čakala na slalomsko priložnost. Že danes jo v Zagrebu čaka peta preizkušnja sezone, ki je po slalomskem blišču ena največjih. Na Sljemenu je vsako leto namreč izjemno vzdušje, ki pa bo letos gotovo boljše v četrtek, ko bo skušal Ivica Kostelić priboriti prvo hrvaško zmago na domačem terenu. Hrvati so namreč v tej sezoni v ženski konkurenci slabi, saj je za eno leto prekinila kariero Ana Jelušić, tekmovalno pot pa je končala Nika Fleiss.

Favoritinja za današnjo zmago (prva proga bo ob 15. uri, druga tri ure kasneje) je le ena. To je Marlies Schild, ki je v tej sezoni dobila vse štiri slalomske preizkušnje. Z vnovično zmago bi postavila na Sljemenu nov mejnik, saj je bila doslej na Hrvaškem najboljša že trikrat.