Fabjanova je kvalifikacije sprinta pretekla kot sedma, Višnarjeva kot 13. V četrtfinalu sta bili obe tretji, Fabjanova pa je napredovala kot srečnica po času. Tekla je v skupini s Kikkan Randall in Charlotte Kalla, odločal pa je iztegnjeni korak in fotofiniš. "Ves čas sem vedela, da imam možnosti tudi proti takim tekačicam, kot sta Švedinja in Američanka, ki je to sezono zmagala že tri sprinte. Borila sem se za vsak centimeter in tudi v ciljni ravnini me ni zmanjkalo," je navrgla dobre plati.

V polfinalu, ko je vzela vajeti v roke Justyna Kowalczyk, pa se je (pre)hitro vdala v usodo. Kowalczykova je takoj navila neusmiljeni ritem, ki je v finalu strl tudi Marit Bjoergen, Fabjanova pa je že na prvem klancu ostala zadaj. "Dvakrat mi je 'glajtnilo', začela sem izgubljati stik in ni bilo več možnosti," je pojasnila. Zaradi velikega zaostanka pa ji v ciljni ravnini ni uspelo ujeti Randallove, potem ko je ta padla kot druga. "Ah, pustimo to," je zamahnila z roko. "Vesela sem, da se mi je tudi v klasiki odprlo. Bila sem celo presenečena, kako dobro je šlo. Celotno pripravljalno obdobje sem se trudila, da izboljšam soročni odriv. Zdaj vidim, da se obrestuje. Da sem zraven na težki progi, kjer so zares pomembne vse komponente klasične tehnike in kjer ni mogoče niti za trenutek počivati niti v spustih. To mi veliko pomeni predvsem za nadaljevanje Toura, posebno na tri kilometre v Dobbiacu in sprintu," je vel optimizem iz Besničanke. Skiatlon (10 km) na novoletni dan ni spremenil ničesar. "Ko sem videla, da ne bo posebno vrhunski rezultat, se nisem gnala do skrajnosti. Tako sem nekaj moči prihranila za Dobbiaco," je Fabjanova med vožnjo s serviserjema Martinom in Štefanom na to južnotirolsko prizorišče opisala taktiko novoletnega skiatlona (55. mesto).

Katja Višnar je želela višje kot 15. mesto, čeprav bi nemara z malo bolj agresivnim tekom, kot z iskanjem boljše smučine v klanec in boljše linije na spustih proti tekmicam (Jacobsen, Lahteenmaki, Johaug, Kristoffersen), lahko videla polfinale. "Čeprav so bile razmere težke, ena najtežjih prog, sem pričakovala več. Izbrala sem smuči z več oprijema, kar pa očitno ni bilo najbolje. Tudi bolezen mi je očitno pobrala preveč moči, zato se bom pripravila raje za sprint v Milanu," se je odločila Višnarjeva. Odločitvi je botroval tudi njen princ Ola Vigen Hattestad, ki se kot 33., tudi zaradi bolezni, ni uvrstil v izločilne teke.

Barbari Jezeršek v četrti etapi ni uspelo, da bi se približala trideseterici, kar je za to turnejo njen cilj. "Čeprav sem imela zares dobro pripravljene smuči, za kar moram posebej pohvaliti serviserje, nisem našla pravega občutka in forme, kot je bila na Rogli. Upam, da se bo po počitku to obrnilo in da bo italijanski del veliko boljši. Da bom lahko pokazala, kar zmorem," se je nadejala Jezerškova, 44. v skupnem seštevku, ki za trideseterico zaostaja že skoraj dve minuti (skupaj 7:27), Alenka Čebašek, ki bo po nasvetu trenerja Korolkeviča verjetno končala predčasno, kot tudi Fabjanova, pa že več kot deset minut.