Nesreča se je sicer zgodila že v nedeljo v bližini trase prve etape relija Dakar in le kakšnih 40 kilometrov od mesta nesreče Boera, po poročanju argentinskih medijev pa sta v strmoglavljenem letalu življenje izgubila 37-letni pilot in njegov 12-letni sin.

Comi etapna zmaga in vodstvo, Stanovnik 25.

Dirkači na vzdržljivostnem reliju Dakar so danes prevozili drugo etapo, 782 km dolgo preizkušnjo od Santa Rose de la Pampe do San Rafaela (hitrostna preizkušnja 295 km). Najhitrejši med motoristi je bil Španec Marc Coma (KTM), ki je tudi prevzel skupno vodstvo, edini slovenski udeleženec Miran Stanovnik (KTM) je v cilj pripeljal na 25. mestu.

Na cilju današnje etape sta bila prva glavna favorita za končno zmago, saj je Coma za minuto in 18 sekund prehitel Francoza Cyrila Despresa (KTM). Stanovnik, ki je nedeljsko prvo etapo začel z 32. mestom, je bil danes 25., za Como pa je zaostal 20 minut in 39 sekund.

Skupno je Coma prehitel zmagovalca prve etape domačina Francisca Lopeza, ta je bil danes četrti, pred nadaljevanjem pa ima dve minuti in 30 sekund naskoka. Tretji je Despres z 2:52 minute zaostanka. Stanovnik je skupno na 26. mestu, za vodilnim zaostaja 24:34 minute.

"Druga etapa je bila spet zelo dolga. Šlo je povsem na polno, malo je bilo navigacije, malo peska, ampak na koncu je bilo vse v redu. Števec je kazal 130 do 140 km na uro, plin je bil odprt do konca in desna roka ni počivala niti sekunde. Ta mesta so sicer pomembna, a ne tako zelo, da bi se bilo treba žreti zaradi uvrstitve. Dobro je, da sem relativno blizu tistim, ki znajo dirko odpeljati do konca, za zdaj pa sem zadovoljen," je po drugi etapi dejal Stanovnik.

Na drugi etapi je bil med avtomobilisti najhitrejši branilec naslova Katarec Nasser Al-Attiyah (Hummer). V skupnem seštevku pa je v vodstvu Francoz Stephane Peterhansel (Mini). Al-Attiyah je v nedeljski uvodni etapi zaradi okvare motorja izgubil deset minut, a je v drugi že pokazal, da bo tudi letos resen kandidat za zmago. Enega najresnejših tekmecev Peterhansla je prehitel za 54 sekund, vseeno pa je Francoz po dveh dneh prevzel skupno vodstvo na dirki, kjer ima pred Američanom Robbyjem Gordonom dve minuti in 28 sekund naskoka. Al-Attiyah je napredoval na skupno šesto mesto, zdaj ima za francoskim tekmecem 8:47 minute zaostanka.