Turnir bodo v torek začela dekleta. Prvi polfinalni par sestavljajo 12-kratne zmagovalke tekmovanja, igralke Nove KBM Branika, in igralke Hita Nove Gorice, vse razen gladke zmage Mariborčank bi bilo veliko presenečenje. Ravno tako bo veliko presenečenje, če Calcit Volleyball v drugem polfinalu ne bo ugnal Vitala. V domnevnem finalu naj bi bile v manjši prednosti gostje, ki so Kamničanke premagale v zadnjih dveh finalih (oba sta ravno tako bila v Kamniku), dobile pa so tudi edino medsebojno tekmo v sezoni.

Toda ne z lahkoto, tako da domači navijači, ki bodo prvič imeli priložnost, da obe kamniški ekipi spremljajo na zaključnem turnirju in bodo zagotovo napolnili dvorano, upajo, da v sredinem finalu lahko pride do presenečenja. Manj možno je to pri moških, ki bodo po sredinih polfinalih finale igrali v četrtek. ACH Volley trenutno v Sloveniji nima resnega tekmeca, v letu 2011 na domačih igriščih izgubil vsega štiri nize, tako da so mu mnogi že vpisali šesto zaporedno pokalno zvezdico in sedmo nasploh.

A prvaki so imeli v zadnjih letih v pokalnem tekmovanju že težave, tako da preostali trije udeleženci vendarle računajo na specifičnost tekmovanja, ki presenečenj ne izključuje. Prvi, ki bodo napadli Ljubljančane, bodo igralci Salonita. V zadnji medsebojni tekmi v Kanalu so se favoritom vsaj v delu tekme dobro upirali, ta del pa bodo v Kamniku poskušali podaljšati.

Po papirnatih napovedih naj bi bil tudi v moški konkurenci drugi finalist Calcit Volleyball, ki je v prvenstvu izgubil le dve tekmi (poleg ACH-ja ga je s 3:2 v Kamniku premagala še Panvita Galex), še pred tem pa bo moral premagati lanskega finalista Uko Kropo.

To je lani vodil prav letošnji trener Calcita Luka Slabe, ki je največji adut domače ekipe, saj je že dokazal, da zna načrtovati formo. Res pa je, da mu v zadnjem času nagaja zdravstveno stanje moštva, prav na zadnjem prvenstvenem obračunu proti ACH-ju je zaradi težje poškodbe ostal brez podajalca Martina Hrasta, tako da upa, da bodo vsaj oboleli igralci do tekme nared.