Zvezdnika so v Londonu že drugi dan zapored opazili brez poročnega prstana. Na zahtevek pa naj bi navedel, da sta med njima s Katy nepremostljive razlike. Zaradi posebnega razdelka v zahtevku, ki se nanaša tudi na premoženje, naj Russell in Katy ne bi podpisala predporočne pogodbe.

Na zahtevku ni naveden datum, kdaj sta začela živeti ločeno. Mediji so sicer na težave namigovali za božič, ko sta praznik preživela ločeno – Russell v Cornwallu in Katy s prijatelji na Havajih. Tudi pevka, ki ločitve zaenkrat še ni komentirala, na počitnicah ni nosila poročnega prstana.

Zvezdnika se bosta ločila le nekaj tednov po tem, ko sta zatrjevala, da je njun zakon trden. Russell je v oddaji Ellen DeGeneres, 2. decembra letos, dejal: "Sem srečno poročen s Katy Perry. Domnevno dokler naju smrt ne loči. In trenutno sem še vedno živ." Novembra je pevka Ellen zaupala, da bi rada imela otroke: "Mislim, da je to razlog, zaradi katerega se poročiš. Ta oseba bo dober partner in dober starš."

Na vprašanje, ali bo imela samo enega otroka, je Perryjeva odgovorila: "Če me prvič ne bo bolelo, jih bom imela več." Viri blizu para so medijem zaupali, da naj bi se odnos med zvezdnikoma ohladil po hudem prepiru. "Katy naj bi dejala, naj se nekam zaleti, sama pa bo nadaljevala s svojim življenjem. Russell naj bi ji odgovoril, naj se tudi sama nekam zaleti," je dejal vir.

Poglejte zahtevek za ločitev.

Brand in 27-letna ameriška zvezdnica sta se poročila oktobra 2010 v Indiji. Slovesnost je potekala po hindujskih običajih v zatočišču za tigre v Radžastanu. Spoznala sta se septembra 2009 na podelitvi nagrad MTV, kjer je Brand vodil prireditev, Perryjeva pa imela glasbeni nastop.