Siri

Siri ni inteligenten, ampak le blefira. Zelo dobro blefira. Njegova skrivnost je v zavidljivi natančnosti prepoznave človeškega govora in spretnem ožemanju pomena izrečenega. Siri se še uči. V uporabo je bil predan z oznako "beta". Ker beleži vse neuspele poskuse komunikacije in se uči na napakah, z vsakim dnem razume več in postaja vse bolj uporaben.

Slotvitosfera

Prvo leto je moj račun bolj ali manj miroval zaradi pomanjkanja prave družbe. Ni mi bilo jasno, kaj s tem početi. Nato pa so se zlagoma nakapljali prvi znanci, za njimi znanci njihovih znancev. Dokler se ni na njem zgodila prva resnejša debata, prva omemba na televiziji, prvi politični vsesplošni kreg. Potem pa volitve in trenirke. Zaradi še vedno vztrajne rasti uporabnikov, bliskovitega odziva na svetovna dogajanja in državljanskega aganžmaja bo treba twitter prihodnje leto jemati kot resnega medijskega in družbenega plejerja.

Zadnji shuttle

Flota petih fantastičnih vesoljskih plovil je v tridesetih letih opravila 135 poletov in vzpostavila redno letalsko linijo na relaciji Zemlja-Vesolje. Z njeno pomočjo smo v orbiti servisirali satelite, sestavili Mednarodno vesoljsko postajo in se tolažili, da nas luna v bistvu ne zanima, sama skala in prah, nafte pa nobene. Doživeli dve tragični nesreči v opomin in razmišljanje, kakšne so stave in koliko nas razvoj tehnologije stane. Od kod prihajamo in kam gremo?

Z zadnjim vzletom in srečnim pristankom Atlantisa se tako končuje še eno obdobje človeške radovednosti. Kaj pa zdaj? Kakšne so ambicije? Gremo na Mars? Ali gremo raje v Švico med nanodelce iskat Boga? Oboje, jasno, če je le gnar!

Pipistrel

Prostor

Slovenija se je znašla pred fantastično izvozno priložnostjo. Uspelo nam je digitalizirati fovšijo.

Jonas Žnidaršič