Naslednji korak od "obraza–blazine“ je "mačji obraz“; pri slednjem gre za nenaravni videz z ogromnimi ličnicami, ošiljenimi očmi in povečanimi ustnicami. Kaj ženske počnejo pri kirurgih, da dosežejo "mačji videz“, podoben tistemu Jocelyn Wildenstein?

Dirk Kremer, plastični kirurg, pojasnjuje, da je obraz–blazina predvsem posledica uporabe preveč polnil, medtem ko je "mačji obraz“ posledica pretirane uporabe praktično vsega. "Do močno privzdignjenih obrvi pride zaradi pretirane uporabe botoksa, še posebej na sredini čela. To lahko povzroči tudi spust obrvi. Zunanji robovi obrvi se nato privzdignejo na zelo nenaraven način. Drugi element mačjega obraza so polnila za ličnice. Če jih kirurg vbrizga preveč, se nahajajo blizu oči, s čimer so te videti manjše in ošiljene. To je še posebej vidno, ko se ženska nasmeji. Obraz postane trikotne oblike – širok pri ličnicah in ozek pri bradi. Če botoks nadalje uporabljajo za odstranitev katere koli linije, zadevo le še dodatno poslabšamo,“ je pojasnil Kremer.

Če je "mačji videz“ tako nenavaden oziroma nenaraven, zakaj se ga torej poslužuje tako visoko število zvezdnic? "Študije so pokazale, da je osrednji del mladostne lepote prav trikotna oblika obraza. Polne ličnice so piedestal za oči, poudarijo njihov izgled,“ je povedal plastični kirurg Rajiv Grover. Teorija je, da "napihnjene“ ličnice dajejo bolj mladosten videz, poleg tega naj bi pomagale pri vračanju k mladostni lepoti neke posameznice. "Polnila – če jih uporabljamo v zmernih količinah, lahko delujejo zelo pomlajujoče. Zvezdnice jih poskusijo in prejemajo ogromno komplimentov. Vse gre po logiki, dajmo jih malo več in bom izgledala še bolje. Z vztrajanjem na enaki količine v manjših intervalih lahko pozabijo, kako so izgledale nekoč, poleg tega izgubijo smisel za proporce in realnost,“ je pojasnil Grover.