Na četrtem mestu lestvice največkrat piratsko prenesenih filmov se je s 7,9 milijona prenosi ustoličil film Izvorna koda, peto mesto pa je si je 7,2 milijona prenosi prislužil film Jaz sem četrti.

Od šestega do desetega mesta so se na lestvico uvrstili še filmi 127 ur, Rango, Kraljev govor in drugi del filma Harry Potter in Svetinje smrti, je poročal britanski BBC.

V letu 2010 je bil s spleta največkrat prenesen film Avatar, in sicer kar 16,6 milijonkrat. Režiser filma James Cameron je pozval filmske ustvarjalce, da bi gledalce od nezakonitega "downloadanja" filmov odvrnili tako, da bi te snemali v 3D tehniki.

V 3D različici sta bila posneta zgolj dva od filmov, ki so se uvrstili na lestvico desetih letos največkrat piratsko prenesenih filmov s svetovnega spleta. To sta filma Thor in drugi del filma Harry Potter in Svetinje smrti. Po poročanju BBC bi lahko to pripisali padcu popularnosti 3D tehnike ali pa težavam pri piratskem razpečevanju materiala.

Prav tako je v primerjavi z minulim letom upadlo skupno število s svetovnega spleta prenesenih filmov. Pri Torrent Freak menijo, da je to posledica razmaha spletnih strani, ki omogočajo izmenjavo datotek ter strani, na katerih je ogled filma možen brez prenosa. Na omenjenih straneh obiska in izmenjav datotek ne beležijo.