Le v tej sezoni še nepremagana slalomistka Marlies Schild je bila nedosegljiva. Bo ena od novoletnih želja, da jo prehitite?

Zagotovo. Bila sem tretja v Flachauu, druga v Lienzu, v bližnji prihodnosti pa si jo želim premagati. To je eden od ciljev. A sem tudi drugega mesta zelo vesela. Smučanje, ki sem ga prikazala v Lienzu, ni daleč od ravni, ki vodi do zmage.

Čemu pripisujete dejstvo, da vam gre v slalomu bolje kot v drugih disciplinah?

Verjetno se v slalomu bolj zabavam. Sem bolj konstantna. Napake lažje sprejemam kot v kakšni drugi disciplini. Malo prej sva se pogovarjala z Andreo Massijem in ugotovila, da me napake v veleslalomu preveč potrejo, precej bolj kot v slalomu, v katerem imam več zaupanja vase.

V vseh disciplinah z izjemo slaloma ste zamenjali smuči. Je tudi to pomemben dejavnik?

Ne. Smuči se spreminjajo s terena na teren. Tokrat je bil sneg zelo agresiven. Smuči smo preizkusili na ogledu proge. Ugotovila sem, da so preveč nabrušene, zato je serviser zmanjšal ostrost robnikov. Zato sem bila prepričana, da bo material funkcioniral, ko sem stala na startu. Ko tega ni, kar se nam je zgodilo v Söldnu, kjer nisem imela pravih informacij o smučeh, nastopijo težave.

Ste zadovoljni z delom novega serviserja?

Sem. Spozna se na svoje delo. Odlično se mi zdi, da imava s Fabienne Suter istega serviserja, saj si lahko izmenjava informacije. Serviser me posluša, razume in nemudoma reagira.

Na novinarski konferenci ste dejali, da potrebujete več časa, da zaženete motor. Podobno je bilo v minuli sezoni, ko vam na začetku prav tako ni šlo kot letos. Kdaj je bila raven pripravljenosti višja, lanskega ali letošnjega decembra?

Zdaj sem bolje pripravljena kot pred letom dni. Lani so me slabši rezultati bolj potolkli, potem sem imela še bolečine v hrbtu. Zdaj smo te težave preventivno zmanjšali. Ne počutim se tako utrujeno, kot sem se lani, kar je pred januarskim vrhuncem sezone zelo pomembno.

Andrea Massi je v sredo omenil zdravstvene težave. Za kaj gre?

Ženskam včasih razpoloženje niha. Enkrat si gor, drugič dol. V sredo se nisem najbolje počutila. Noben človek ne more biti vseskozi odlično razpoložen. Nimam resnih zdravstvenih težav.

Andrea Massi je povedal marsikaj pikrega o smučarski zvezi. Kakšna je komunikacija med vami in krovno slovensko smučarsko organizacijo?

Komunikacija je. Polde Flisar nam vsak dan pomaga v cilju. Z njim imam odličen odnos. Razume me in podpira. Z nekaterimi drugimi ljudmi se ne da nič zmeniti, medtem ko mi ne odstopamo od svoje linije. Če bi, ne bi mogli biti v vrhu. Nekateri to razumejo, drugo menijo, da dvigamo nosove in preostale potiskamo k tlom. Ampak to enostavno ne drži. Če želiš biti v vrhu, nimaš druge možnosti. Tisti, ki poznajo vrhunski šport, poznajo naš način razmišljanja. Marsikdo pa tega ne more razumeti, zato pride do takšnih trenj. Pretirano debatiranje v medijih o tem ni pozitivno.