Zgodba se je še enkrat več ponovila v Lienzu. V sredo, ko se ji veleslalomski nastop ni posrečil, bi lahko streljala s pogledom, včeraj je imela bisere v očeh. Ko je s startno številko tri prišla v cilj prve slalomske proge, je s plesom proslavila trenutno vodstvo. Prikazala je tako dobro smučanje, da je bilo jasno, da jo lahko premaga le najboljša slalomistka zadnjih let Marlies Schild. Avstrijka ni dovolila presenečenja ne v prvi ne v drugi vožnji. A razlika tokrat ni bila tako velika, kot so jo ljubitelji smučanja vajeni ob zmagah 30-letne smučarke z avstrijske Štajerske. Tina Maze je zaostala 79 stotink, medtem ko se je na tretje mesto s startno številko 40 povzpela 16-letna Američanka Mikaela Shiffrin, ki je bila po prvi vožnji dvanajsta.

"Tina je umetnica," večkrat pove njen trener in partner Andrea Massi, tudi včeraj je. Ko umetnica izklesa umetnino, za seboj pusti tudi nekaj stranskih učinkov. Nekateri to razumejo in odobravajo, drugi ne. Massi je prepričan, da je razumevanja do njene varovanke premalo. Ker je posebna, so posebni njeni rezultati. Posebna je njena kariera, posebno je njeno življenje. Posebni pa so tudi prihodki in odhodki, ki so posledica reklam, ki jih je sposobna privabiti, in sredstev, ki jih mora porabiti na poti do uspeha. Seveda, spet se je zaiskrilo, če se je sploh kdaj prenehalo iskriti, na relaciji ekipa A-maze-Smučarska zveza Slovenije. Tokrat je težava v tem, da naj nekateri sponzorski napisi ob določenih priložnostih na oblačilih svetovne prvakinje v veleslalomu ne bi bili dovolj dobro vidni ali se jih sploh ne bi videlo. "Tini se ni bilo težko psihološko dvigniti zaradi razočaranj na smučišču, ampak zaradi razočaranj, ki jih povzročajo tisti trije, ki nas vsak dan motijo pri delu. Govorim o vodstvu smučarske zveze," je Andrea Massi začel streljati z besedami. Sledil je rafal, kajpak usmerjen proti Podutiku: "Vajeni smo, da predsednik zveze Tomaž Lovše kdaj kaj pozabi. A ne govorim več o denarju, temveč o tem, da vedno dobimo kakšno pripombo. Vedno jim nekaj ni po godu. Kot bi jaz pogledal vašo jakno in rekel, da mi ni všeč. Morda je vam všeč, meni pa ni. Če hočeš nekoga kaznovati, ga lahko kaznuješ za vsako stvar. Enkrat ne bodo v redu lasje, drugič se ne bo videl napis Hervis, tretjič ne bo prepoznaven tretji sponzor, ker se bo prikazala megla."

Massi je bil razburjen. Kritike so se vrstile, izrekel je tudi kakšno besedo, ki je papir ne prenese. "Imam novoletno željo: naj pustijo to tekmovalko, to ekipo, da delamo, kot delamo. Ne potrebujemo nič. Če hočejo dati to, kar imamo v pogodbi, naj dajo. Če ne, pa naj nas pustijo pri miru. Tina ni le vir reklame, ampak je zgled za vso vašo državo." Novoletno željo imata torej oba, tako Mazejeva kot Massi. Dedek Mraz bo povedal, ali se bosta uresničili. Še prej bosta oba nekaj dni preživela v Avstriji, kjer ekipo čaka trening, po novem letu pa sledi pot v Zagreb, kjer bo na vrsti nov slalom.