Slovenski izkupiček v avstrijskih Dolomitih je bil slabši od pričakovanj. Tina Maze je zasedla 14. mesto, Ana Drev pa se je vrnila domov s tremi točkami svetovnega pokala za 28. mesto.

Črnjanko so na prvi progi tekmice prehitevale ena za drugo, po nastopu najboljše petnajsterice je bila šele 13. Do konca prve proge je izgubila še pet mest. Po drugem vmesnem času, po 52 sekundah smučanja, je bila od Korošiče presenetljivo boljša tudi Ana Drev, a je v spodnjem delu naredila nekaj napak in bila ena redkih, ki v ciljni strmini niso zmanjšale zaostanka za vodilno Viktorio Rebensburg, kar je zadostovalo za 25. mesto. Prva proga je bila izjemno izenačena, saj je prvo šesterico ločilo le 23 stotink sekunde, najbolj pozitivno pa je presenetila domačinka Stefanie Köhle s stotinko zaostanka za olimpijsko zmagovalko.

Ko smo razplet na drugi progi spremljali v družbi sprva povsem razočaranega Andrea Massija, se je zdelo, da vodja ekipe Tine Maze gleda posnetek. Preden se je spustila najboljša osmerica na drugi progi, je v stilu Nostradamusa napovedal: "Priznam, rojakinja Federica Brignone mi sicer ni preveč simpatična, a ima izjemno priložnost za zmago. Tudi njena mama mi nikoli ni bila simpatična. Odlična bo Anna Fenninger, zmago pa ji lahko prepreči le še Viktoria Rebensburg. Elisabeth Görgl in Stefanie Köhle ne bosta zdržali pritiska." Rečeno, storjeno. Anna Fenninger je dosegla prvo zmago v svetovnem pokalu (prej sploh še nikoli ni bila na veleslalomskih stopničkah), Federica Brignone je bila druga, Viktoria Rebensburg pa po večji napaki tik pred ciljem četrta. Na zmagovalni oder se je prvič v sezoni uvrstila še Francozinja Tessa Worley, ki pa je bila v času, ko smo za napoved vprašali Massija, že v cilju.

"Za mano je izjemno težka tekma. Z rezultatom ne morem biti zadovoljna. Predvsem ne s prvim nastopom. A sem se borila in storila vse, da sem v takšnih razmerah dosegla, kar sem. Imela pa sem občutek, kot se ne bi zbudila do konca proge. Po naravi sem zaspan človek in moram narediti veliko, da sem na startu prve proge prava. Danes mi tega ni uspelo storiti. Sicer mi gredo na živce pritiski po slabši prvi vožnji," je uvodoma pojasnila Tina Maze in dodala: "Dejstvo je, da se nisem počutila optimalno. Imam težave z zdravjem, a te so del športa in jih nikoli ne obešam na veliki zvon. Jutri (danes - op. p.) bo nov dan in nova priložnost za dosego dobrega rezultata. Upam, da jo bom izrabila."