Od veleslalomske generalke pred Zlato lisico v Lienzu ste najbrž pričakovali več kot 14. mesto, mar ne?

Od nje vedno ogromno pričakujemo vsi. Prepričan sem, da zna Tina smučati bolje. Prepričan sem, da bo to v kratkem tudi pokazala. Že na drugi progi je Tina delovala, kot mora, a imamo težave na prvi progi. Te bomo morali odpraviti. Za vrhunski rezultat sta potrebni dve dobri vožnji.

Za kakšne težave gre?

Športnik mora imeti mentalno energijo, mora znotraj goreti. Mislim, da je Tina v tem trenutku mentalno utrujena. Mora se spraviti k sebi.

Napoved današnjega slaloma, ki glede na Tinine rezultate prihaja ob pravem času?

Napovedi sicer bolj dajejo meteorologi. Želimo si, da bi ponovila smučanje na drugi progi v Courchevelu (bila je peta - op. p.) in oba nastopa v Flachauu (bila je tretja - op. p.).

Iz česa izvira mentalna utrujenost Tine Maze?

To je vprašanje, ki ga morate zastaviti komu iz Smučarske zveze Slovenije.

Po tekmi v Flachauu ste bili še nekoliko skrivnostni glede težav s serviserjem, sedaj je zadeva že tako javna, da je o njej govoril celo uradni napovedovalec tekme v Lienzu. Lahko natančno pojasnite, za kaj gre?

Smuči za tekmo je Tini pripravil serviser Fabien Sutter. Težko rečem, da smo se razšli s serviserjem Albertom Corbellinijem, s katerim nisem bil nikoli skupaj, saj je on uradno serviser Stöcklija, s katerim tekmuje Tina. Očitno sta se firma in on odločila drugače. Morate razumeti, da je zelo težko najti dobrega serviserja za vse discipline. Delo je zelo naporno. Moje mnenje je, da je na tej ravni v svetovnem pokalu štiri do pet serviserjev.

Torej sedaj iščete novega serviserja?

Jaz nikogar ne iščem. Išče ga Stöckli. Mislim, da bo rešitev takšna, kot jo vidite sedaj. Nedvomno vse skupaj vpliva tudi na Tino. Vsaka roka je namreč drugačna, smuči niso nikoli pripravljene enako.