Ilka Štuhec, tretja Slovenka, je ostala brez finala na 43. mestu (+2,98).

Nemka Viktoria Rebensburg, olimpijska veleslalomska zmagovalka, je vodila po prvi vožnji, le s stotinko zaostanka je bila presenetljivo druga Avstrijka Stefanie Köhle, tretja druga domačinka Elisabeth Görgl (+0,11), četrta Brignonejeva (+0,16), šesta Fenningerjeva (+0,23), deveta pa Worleyjeva (+0,64). Majhni zaostanki s prve proge so po finalni vožnji pomešali vrstni red na vrhu. Rebensburgova je po hudi napaki nedaleč od cilja končala na četrtem mestu, Köhlejeva na šestem, Görglova pa na sedmem. Fenningerjeva se je veselila svoje prve zmage v pokalu. Dvaindvajsetletna svetovna prvakinja v super kombinaciji je prva Avstrijka po skoraj dveh letih, ki je stopila na najvišjo stopničko za zmagovalke v veleslalomu; Kathrin Zettel je pred tem 16. januarja lani slavila v Mariboru.

V svetovnem pokalu je skupno še naprej prva Američanka Lindsey Vonn, tokrat peta. Nemka Maria Höfl-Riesch, branilka velikega kristalnega globusa, je bila prvič v sezoni med deseterico v veleslalomu (10.). Skupno je sedaj šesta, mesto pred Tino Maze. Črnjanka in najboljša slovenska športnica zadnjih dveh sezon je drugo vožnjo začela z 18. mesta. Po prvem nastopu, v katerem je precej zaostala za svojimi pričakovanji, je imela sekundo in 22 stotink zaostanka. Tudi finalnega nastopa ni opravila po svojih željah, čeprav je pridobila štiri mesta.

"Težka tekma je za mano danes. Z rezultatom ne morem biti zadovoljna, predvsem ne s prvo vožnjo. Enostavno se nisem 'zbudila'. Na startu nisem bila pripravljena najbolje, zato sem dosegla slabši izid. Danes se enostavno nisem počutila najbolje, imam nekaj težav z zdravjem. Toda tako je to v športu, včasih ne gre. Toda naprej grem z dvignjeno glavo in imam še naprej zaupanje v svoje smučanje. Jutri je nov dan in nova priložnost v slalomu," je tretji veleslalom sezone orisala Mazejeva, svetovna veleslalomska prvakinja.

Ana Drev je bila pred finalom 25. (+1,67), na drugi progi pa je skoraj podvojila zaostanek in se uvrstila pri repu trideseterice. "Presenečena sem bila, ko sem prišla v cilj, ker sem imela tako velik zaostanek. Toda smuči mi niso stekle, kot sem si želela. Škoda, ker mi postavitve, kot je bila v finalu, ustrezajo. Priložnosti, da bi bila tokrat višje uvrščena, nisem izkoristila," je povedala Drevova.

Štuhčeva je v prvi vožnji za Rebensburgovo zaostala skoraj tri sekunde. "Rezultatskega cilja tako nisem dosegla. Začela sem preveč rezervirano, v zgornjem delu bi lahko napadala, spodnji del pa je bil boljši. Se pa še privajam na tekme svetovnega pokala, ki so povsem drugačne, kot tiste na nižjih ravneh," je menila Štuhčeva, ki se počasi vrača po poškodbah, ki so ji v minulih sezonah preprečile nastopanje.