Ljubljana

V Gallusovi dvorani Cankarjevega doma bo SNG Opera in balet Ljubljana ob 19. uri uprizorila balet Augusta Bournovilla Silfida, za katerega je glasbo napisal Herman Loevenskjold. Za predstavo z orkestrom SNG Opera in balet Ljubljana, ki mu bo dirigiral Igor Švara, so vstopnice še na voljo. Pol ure pozneje bo v Linhartovi dvorani na ogled cirkuška predstava švedskega Cirkusa Cirkör z naslovom Nosi jih kot krono. Za predstavo režiserke Tilde Björfors z glasbo Rebekke Karijord vstopnice niso več na voljo. V okviru Cafe teatra bo v Klubu CD ob 20. uri na sporedu komedija Toneta Partljiča Sprava, ki jo je režiral Boris Kobal, v Kosovelovi dvorani pa bodo ob 20.30 predvajali francoski film Ženske iz 6. nadstropja režiserja Phillipeja Le Guaya. Vstopnice za obe prireditvi so že pošle.

Na velikem odru ljubljanske Drame bodo ob 19. uri uprizorili predstavo Williama Shakespeara Beneški trgovec v režiji Eduarda Milerja, v Mali drami pa ob 20. uri predstavo Vinka Möderndorferja Nežka se moži, ki bo tokrat doživela 50. ponovitev. Obe predstavi sta razprodani. Veliki oder Mestnega gledališča Ljubljanskega bo ob 19.30 ponudil Molierovo komedijo Namišljeni bolnik režiserja Mileta Koruna, Mala scena pa pol ure pozneje predstavo Gregorja Fona Pes, pizda in peder, pod katero se kot režiser podpisuje Primož Ekart. Obe predstavi sta razprodani. Prav tako je razprodana monokomedija režiserke Nataše Barbare Gračner Fotr, ki jo bo Vlado Bizovičar ob 20. uri uprizoril v ljubljanskem SiTi Teatru.

Štajerska

V štajerski prestolnici bodo v veliki dvorani SNG Maribor ob 17. uri uprizorili opero Giuseppeja Verdija La traviata na libreto Francesca Marie Piaveja po drami Dama s kamelijami Alexandra Dumasa, ki jo je režiral Hugo de Ana. Vstopnice za predstavo so še na voljo. Prav tako razpolagajo še z nekaj vstopnicami za Shakespearovo romantično ljubezensko komedijo Kar hočete v režiji Janusza Kice, ki bo na ogled ob 17.30. Tudi v SLG Celje imajo še nekaj prostih mest za silvestrsko predstavo D.C. Jacksona v režiji Andreja Jusa z naslovom Moje bivše, moji bivši, ki bo na ogled ob 19. uri.

Gorenjska

Ljubitelji komedije bodo na Gorenjskem prišli na svoj račun tako v Prešernovem gledališču Kranj kot v mengeškem Špas teatru. V kranjskem gledališču bo ob 19. uri na ogled komedija avtorja in režiserja Vinka Möderndorferja Limonada slovenica, v mengeškem teatru pa bosta ob 19.30 s stand up komedijo Udar po moško! nastopila Vid Valič in Denis Avdić. Za obe komediji so vstopnice že razprodali.

Primorska

Tudi v Primorskih gledališčih bodo poskrbeli za predstave na najdaljšo noč v letu. V SNG Nova Gorica si bo ob 21. uri mogoče ogledati burko Duohtar pod mus! z glasbo Iztoka Mlakarja. Za predstavo Po Molierovih motivih v režiji Vita Tauferja, ki je nastala v koprodukciji s koprskim gledališčem, nimajo več vstopnic. Nekaj prostih sedežev pa je na voljo v Slovenskem stalnem gledališču Trst za silvestrsko predstavo T.I.P. Teatra z naslovom Sezona naročenih umorov. Komediji Radoslava Zlatana Dorića v režiji Gojmirja Lešnjaka-Gojca z začetkom ob 21. uri bo sledila prireditev, na kateri bodo pričakali novo leto, piše na spletni strani tržaškega gledališča.