Pravljične vile stopijo skupaj in zasnujejo pravljično deželo z doživetji, ki jih delijo s svojimi prijatelji. Otrokom vsak dan polepšajo praznična jutra in jih razveseljujejo vsako popoldne. Če pravljične zgodbe še niste odkrili, imate še vedno čas, da se podate v Pravljično deželo v osrčju Celja. Prav tam pravljične vile gostijo glasbene goste, pravljične junake in seveda vse otroke. Na najmlajše med drugim čakajo pravljične skrivnosti, pravljično rajanje, vilinski ples in pravljice pravljične vile.

Čeprav so božični prazniki že za nami, se bo prednovoletno vzdušje začelo stopnjevati prav te zadnje dni. Pester prireditveni program nam je opisala Vladimira Skale, organizatorka programa Pravljične dežele, V.S. Styling: "Pravljično Celje je namenjeno najlepšim dnem v letu, ki jih izkoristimo za pravljična doživetja. Na obisk je vredno priti že zato, ker se v pravljični deželi uresničijo vse sanje. Tako otrokom kot tudi staršem, dedkom, babicam in prijateljem jih vsak dan od 10. do 12. ter od 17. do 19. ure pričarajo pravljične vile s škratico Tinko in pravljičnimi junaki. Za Božičkom sedaj svoje poslanstvo opravlja dedek Mraz, ki bo prav tako vse do konca leta otroke obiskoval vsak dan ob 18. uri. Program na Glavnem trgu v središču Celja vse do konca leta bi bilo izredno težko strniti v le nekaj besed. Naj omenim le pravljično vodenje s pravljičnimi vilami, razkritje skrivnosti pravljičnih vil in junakov Pravljične dežele, pravljični vlak, ki pelje iz Ljubljane v Celje ter nazaj, jezdenje po Pravljični deželi s pravljičnimi konjički in pravljično rajanje."

V Zavodu Celeia Celje, ki organizira Pravljično deželo, se tudi zavedajo, da so prav otroci tisti, ki so v največjem pričakovanju Miklavža, Božička, dedka Mraza in ne nazadnje silvestrovega. Ker žal ne morejo vsi dočakati polnočnega odštevanja, ognjemeta, nazdravljanja ter vseh lepih voščil, so za njih pripravili otroško, prav tako pravljično silvestrovanje, ki se bo začelo 31. decembra ob 10. uri. Pol ure kasneje bo pravljična gostja Sanja Poljšak Pesan vse otroke v otroško silvestrovanje popeljala z izborom najlepših otroških pesmi. Točno opoldne pa se bo začelo odštevanje do novega leta. Otroška zabava bo trajala vse do 13. ure, ko bo Pravljična dežela zaprla svoja vrata vse do leta 2012.

"Za konec pa le še omenimo Božično vas v Zelen'dolu, pri jezu Šmartinskega jezera pri Celju, ki bo do 30. decembra potekala od 14. do 18. ure. Tri čarobno okrašene lesene hišice sredi gozdička vabijo, da si ob odprtem ognjišču pogrejete roke in se srečate z zgodbo, ujeto v božične dni. To bo nepozabna in pravljična dogodivščina s Sneguljčico, Snežno kraljico in Božičkom ali dedkom Mrazom," je ob koncu še dodala Skaletova.