Kdo so zorbonavti, se morda sprašujete. To so tisti posamezniki, ki uživajo v kotaljenju v ogromni prozorni žogi. Zorb, ki je narejen iz polivinilklorida in ga tvorita zunanja krogla s premerom tri metre ter manjša notranja krogla premera 1,8 metra, ki je s povezovalnimi vrvicami povezana z zunanjo kroglo, sta v devetdesetih letih prejšnjega stoletja izumila Dwane van der Sluis in Andrew William Akers z Nove Zelandije, idejo zanj pa sta dobila ob preučevanju skic Leonarda da Vincija. Dejavnosti, povezane z uporabo zorba, sta poimenovala zorbing, osebo, ki preizkusi zorb, pa zorbonavt. Z Nove Zelandije se je zorbing razširil tudi drugod po svetu in tako našel pot tudi v Slovenijo, kjer smo v spustu z zorbom po hribu navzdol do sedaj lahko uživali le poleti.

Na Krvavcu, kjer so se odločili, da zima ni prav nobena ovira za zorbonavte, bodo spusti predvidoma potekali ob koncih tedna. Zorbing je primeren za vse, katerih telesna teža ne presega 95 kilogramov in so visoki več kot 140 centimetrov ter obožujejo adrenalinske podvige, aktivnosti na prostem in zimske radosti. Izhodiščna točka tega adrenalinskega podviga je pod sedežnico Zhov (pri plaži), ki vas bo ob predložitvi kupona brezplačno pripeljala na začetek proge. Za en spust boste odšteli 20 evrov, če pa se boste odločili še za eno kotaljenje po hribu navzdol, boste odšteli le 14 evrov. Obstaja tudi možnost skupinskega popusta. Spuste je treba predhodno rezervirati po elektronski pošti snowzorbing@gmail.com ali po telefonu (031 608 475).

Torej, skočite v prozorno napihljivo žogo in med spustom po snežnem kanalu doživite noro adrenalinsko izkušnjo centrifugalne sile.