Avtobusi na novi progi bodo vozili samo ob delovnih dneh. In sicer bodo avtobusi v smeri Zgornje Pirniče vozili med 6.45 in 21. uro, avtobusi v smeri proti Stanežičam pa med 6.15 in 21.25. Avtobusi bodo vozili večinoma v intervalih na vsakih 60 minut, če pa bodo pritegnili dovolj potnikov, na Ljubljanskem potniškem prometu obljubljajo podaljšanje omenjene proge do središča Medvod.

Na Ljubljanskem potniškem prometu so povedali, da je nova proga rezultat sodelovanja med ljubljankso mestno občino, četrtnima skupnostma Šentvid in Šmarna gora, občino Medvode in javnim potniškim prometom. Vsi sodelujoči pri vzpostavitvi nove avtobusne proge pričakujejo, da bo proga 15 prispevala k zmanjšanju dnevnih migracij osebnih vozil v Ljubljano. "Potniki bodo lahko prestopali neposredno s proge 15 na progo 8 na postajališčih od Broda do Šentvida," so na Ljubljanskem potniškem prometu pojasnili, kako se bodo potniki lahko pripeljali do središča mesta, in dodali, da potniki lahko prestopijo tudi na progo 1, in sicer na končni postaji v Vižmarjih. Natančen potek proge 15 si lahko ogledate na spletni strani http://www.jhl.si/lpp/?m=3&id=2337.

Zaradi uvedbe nove proge 15 se bo nekoliko spremenila tudi proga 8. Ta bo od 3. januarja naprej po Tacenski cesti vozila v obe smeri. Do zdaj je "osmica" tod vozila le iz smeri Vižmarij proti Brodu, so pojasnili na javnem podjetju.