Slovenski selektor Goran Janus je minuli teden načrtoval trening v Ramsauu v Avstriji, kjer pa je zapadlo preveč snega, da bi jim skakalnico uspelo pripraviti, zato so se odločili za domačo delovno silo, znanje in skakalnico, ki so jo ekspresno hitro prekrili s snegom, izdelanim s stroji.

"Ker so v Evropi pripravljene le redke skakalnice, sem še toliko bolj vesel, da smo sploh imeli možnost za trening. Prvi dan treninga so se fantje še malo lovili, drugi dan je bilo že vse v najlepšem redu. Nekatere stvari smo izpopolnili, kaj pa smo dejansko naredili, bomo videli na novoletni turneji. V cilje za turnejo smo v skupnem seštevku zapisali eno uvrstitev do 12. in eno do 20. mesta, želimo pa si še višje," je povedal selektor slovenske reprezentance Goran Janus, ki ima kot pomočnik Matjaža Zupana na novoletno turnejo mešane spomine. Leta 2005 sta bila zaradi slabih rezultatov sredi turneje po tekmi v Innsbrucku zamenjana in sta že odpotovala domov, vendar je vodstvo Smučarske zveze Slovenije odločitev tedanjega športnega in poslovnega direktorja Primoža Ulage v nekaj urah storniralo. Dober mesec kasneje je Rok Benkovič v Oberstdorfu postal svetovni prvak na srednji skakalnici, na kateri je Slovenija na moštveni tekmi osvojila bron.

Slovenski skakalci z zvrhano mero optimizma pričakujejo prvi vrhunec sezone. "Samemu sebi želim dokazati, da sem na tekmi sposoben dobro skočiti dvakrat in ne le enkrat," si je zaželel Jernej Damjan. Jurij Tepeš je bil hladnokrven: "Doslej mi je uspeval le po en dober skok, na srečo je bil to običajno v prvi seriji, da sem se vsaj uvrščal v finale. Moja pripravljenost je boljša kot v minulih letih." "Ker je to zame prva novoletna turneja, grem uživat in naredit čim boljše skoke," meni Jure Šinkovec, ki je bil vesel, da je zaradi treninga doma lahko več časa preživel z najbližjimi. Peter Prevc meni, da je odpravil nekatere napake, vendar še ne v tolikšni meri, da bi samo skakal in užival. Mitja Mežnar si je mesto v reprezentanci priboril skozi dobre nastope v celinskem pokalu: "Bomo videli, kaj bom iztržil. Upam, da bom užival."